Sport

2015.07.05. 15:14

Klasszikusok Göcsejringen - Amerikából és Ausztráliából is érkezett mercis résztvevő

Kustánszeg - G-Mercedes terepjárók nemzetközi találkozóját bonyolították le a hétvégén a faluban. A Göcsejringre ötven autó érkezett, a szervezők reményei szerint nem utoljára.

Varga Andor

A program ötlete a településről elszármazott, zalaegerszegi Horváth Balázs fejéből pattant ki, aki a szervező munkát is irányította.

- A G-Mercedes egy főbb elemeiben 1979 óta változatlan formában gyártott, klasszikus terepjáró - mutatta be kedvencét Horváth Balázs. - Szerte Európában sok hasonló találkozót rendeznek a híveinek, és boldogok vagyunk, hogy hozzánk is ilyen sokan eljöttek.

Kilenc országból 50 autó vett részt a programon. Érkezett vendég Ausztráliából és az Egyesült Államokból is, ők mindketten tartanak G-Mercit Európában is, hasonló esetekre. A legmesszebbről lábon egy holland résztvevő érkezett, az ő terepjárója 1600 kilométert tett meg, mire eljutott Göcsejbe.

A találkozó résztvevőinek egy csoportja. A kép előterében fekete pólóban és napszemüvegben Horváth Balázs látható. Fotó: Katona Tibor

Ahol szombaton közös túrát tartottak a mezőnynek: a tájegység legszebb pontjait, legjobb ételeit, legfontosabb hagyományait mutatták be nekik. A Magyarországon zömében soha nem járt terepautósokat Horváth Balázs elmondása szerint elvarázsolták az élmények, tapasztalataik között egyetlen negatívumot lehet említeni:

- A résztvevők amiatt panaszkodtak, hogy a helyi emberek nem beszélnek idegen nyelvet, így sok nehézséget okozott a kommunikáció - részletezte a főszervező. - Ezzel együtt remélhetjük: többségük jövőre, a második találkozóra visszatér.

A program vasárnap terepjárós bemutatókkal zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!