Sport

2015.07.08. 09:13

Eredményes zalai szereplés a középtávú és váltó tájfutó magyar bajnokságon

Zalaegerszeg – A Mecsek keleti részén, Mánfa térségében rendezték meg a tájékozódási futók középtávú és váltó országos bajnokságát. A több mint 900 főt felvonultató viadalon a Trió Egerszeg ZTC hét, míg a Göcsej KTFE két érmet szerzett.

Varga Andor

A középtávú viadal egy napon, két fordulóban (selejtező, döntő) került lebonyolításra, ahol a délutáni „A" döntőkbe a kategóriák legjobbjai (24 fő) kerültek be.

A szintes, figyelős tájékozódási feladatot nyújtó pályákon a legjobban szenior sportolók szerepeltek, négyen állhattak dobogóra. A „legfiatalabbaknál" Sárecz Éva (Trió Egerszeg ZTC) nagyszerű futással igazolta jó formáját, és a számos utánpótlás, illetve felnőtt bajnoki érme mellé most egy szenior bajnoki aranyat szerzett. Ugyanebben a kategóriában egykori klub- és csapattársa, Császár Éva (Göcsej KTFE) is nagyszerűen futott és a tavaszi hosszútávú ob után most középtávon is a 2. helyen végzett. A harmadik zalai érmet az F70-es veterán korosztályban Horváth Zoltán (ZTC) szerezte hibátlan futással. A nyílt versenynek hála bronzéremmel zárta a bajnokságot McCarthy Donald (ZTC), aki az F40-es korcsoportban futott jól.

A Mánfa térségében érmet szerzett zalai tájfutók – fehérben a ZTE, narancssárgában a Göcsej tagjai. A képről Horváth Zoltán hiányzik. Fotó: ZTC

A középtáv további jobb zalai eredményei. F16E: 4. Szalay Levente (Göcsej). F20E: 10. Kiss Kornél (ZTC). F40A: 4. Uhlir Péter, 10. Mitró Zoltán (mind ZTC). F55A: 4. Varga József (Göcsej). F70A: 3. Horváth Zoltán (ZTC). N16E: 9. Porgányi Anna (ZTC). N21E: 6. Bertóti Regina (Göcsej). N35A: 5. McCarthy Bernadett, 8. Szabó Ágnes (mind ZTC). N40A: 7. Juhász Júlia (Göcsej), 8. Porgányiné Henrich Piroska (ZTC).

Másnap – azonos terepen – 221 váltó tömegrajtos indítással, helyenként szoros, izgalmas versenyben küzdött a bajnoki érmekért. A zalai tájfutók ezúttal is kitettek magukért és összesen 4 érmet gyűjtöttek. Ezúttal az utánpótlás szerepeltek jobban. A serdülő fiúknál két zalai csapat is dobogóra állhatott, úgy, hogy egymás ellen is izgalmas párharcot vívtak a fiatalok: a Göcsej KTFE ezüs-, míg a Trió Egerszeg ZTC bronzérmet szerzett. Utóbbi klub junior fiú csapat is nagyszerűen versenyzett, és szoros csatában sikerült a 3. helyen célba érkeznie. Ezen a napon sem maradtak a zalaiak bajnoki cím nélkül: a ZTC női szenior csapata fölényesen nyert. Ebben a csapatban Sárecz Éva a hétvégén már második bajnoki aranyérmét gyűjtötte be.

Érmes és pontszerző zalaiak. F16E: 2. Göcse (Szőcs Attila, Veszelszki Barnabás, Szalay Levente), 3. ZTC (Fekete Sámuel, Csiszár Barnabás, Csertán András). F18E: 6. ZTC (Erdős Márton, Takács Ticián, Szinyéri Bence). F20E: 3. ZTC (Kiss Kornél, Fekete Ágoston, Porgányi Márk). F20E: 6. Göcsej (Jacsev Sámuel, Varga Marcell, Varga Zsombor). F105A: 2. ZTC (Uhlir Péter, Mitró Zoltán, McCarthy Donald). F205A: 5. ZTC (Bányai Attila, Horváth Zoltán, Vajda László). N14E: 6. Göcsej (Takács Szilvia, Tarsoly Panka, Kozma Eszter). N16E: 7. ZTC (Dely Virág, Porgányi Anna, Jánoki Georgina). N18E: 7. ZTC (Rövid Boglárka, Bódi Doroti, Simon Cintia). N20E: 6. Göcsej (Király Boróka, Kötél Angyalka, Takács Orsolya). N21E: 5. Göcsej (Császár Éva, Vincze Rebeka, Bertóti Regina). N105A: 1. ZTC (Sárecz Éva, McCarthy Bernadett, Porgányiné Henrich Piroska).

A verseny ellenőrzőbírója, a ZTC szakvezetője, Fehér Ferenc így értékelt:

– A jól felkészült baranyai rendezői gárda fizikailag kemény és technikailag komoly kihívásokkal tűzdelt versenypályák mellet minden versenyzői igényt kielégítő bajnokságot rendezett. Külön öröm, hogy a zalai tájfutók ezúttal is nagyszerűen szerepeltek és a két napon sok-sok éremmel gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!