Sport

2015.07.15. 12:58

Az egerszegi sprinter címvédése

Zalaegerszeg - Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség a 2015. évi újonc és serdülő országos egyéni bajnokságot. Zalai szempontból a mérleg: egy országos bajnoki cím valamint három dobogós helyezés.

Kerkai Attila

Dienes Mátyást ahogy tavaly, úgy most sem tudták legyőzni

A 13-15 éves atléták seregszemléjén kitűnően szerepelt a Zalaszám ZAC két ifjú tehetsége. Dienes Mátyás a 100 m-es síkfutásban remek, 11,39 másodperces időeredménnyel megvédte tavalyi bajnoki címét. Csiszár Attila, a 14 éves egerszegi tehetség edzője elmondta: ezért edzettek és készültek sokat, hogy az újabb bajnoki arany összejöjjön. Dienes Mátyás a 300 m-es síkfutásban még egy ötödik helyezést is elért. (38,22 mp).

Veiland Fanni az újoncok között szerzett ezüstérmet  Fotó: Katona, ZAC

A Zalaszám-ZAC jelenleg Kolumbiában, az ifjúsági világbajnokságon tartózkodó súlylökő Veiland Violetta árnyékában szépen feljött és mára a legjobbak közé került húga, Veiland Fanni. Ő most a az újoncok közé robbant be és a diszkoszvetők mezőnyében egy nagyszerű ezüstérmet nyert 26,96 m-es dobásával. Ugyanő súlylökésben 7. lett (10,73 m) és Bognár Szabolcs edző nagy reményeket fűz a jövőben is testvérpárhoz.

A Zalaszám ZAC fiataljai Zsoldos Viktória jóvoltából egy 5. és egy 8. helyezést ért el súlylökésben illetve diszkoszvetésben. Ritecz Kristóf 8. lett 300 m-en, míg Kónya Dániel 9. 600 m-en.

Kónya Dávid nyakában a két érem, mindkettő ezüstből

Ha országos bajnokság, akkor a Keszthelyi VDSE versenyzői sem hiányozhatnak az adott korosztályban az esztendő év legfontosabb versenyéről. Így volt ez most is, s megint egy tehetséges fiataljuk gondoskodott arról, hogy ők se maradjanak érmek nélkül. A fiú serdülők mezőnyében Kónya Dávid a 300 méteres síkfutásban 37,17 másodperccel szerzett ezüstérmet, majd indult a 300 méteres gátfutásban is, melyben 40,60 mp-el szintén a második helyne végzett. Edzője, Csikós József elégedett lehet tanítványa szereplésével.

Az újonc lányoknál még két döntős helyezést értek el a keszthelyiek, vagyis Horváth Barbara 300 méteres lett 6. (44,58), míg Szabó Laura a 80 méteres gátfutásban zárt a 8. helyen (13,60)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!