Sport

2015.06.05. 12:16

Tánc világbajnokságon jártak a Kehidámák

Kehidakustány - Hazatértek a porec-i ESDU tánc világbajnokságról a Kehidámák versenyzői, akik a horvátországi eseményen méltóképpen képviselték Zala megyét.

Kerkai Attila

Az ESDU nemzetközi táncszövetség Siófokon rendezett kvalifikációján a Kehidámák gyermek, junior és felnőtt Hip-Hop csapata, valamint Korcsmáros Anna és Major Evelin szólótáncosként jutottak ki Horvátországba, a Porecben rendezett világbajnokságra. Itt 17 ország, több mint ötezer táncosa lépett színpadra az ötnapos rendezvényen. Az erős mezőnyben a Kehidámák táncosai nagy fegyelemmel, összpontosítva, ugyanakkor kellően felszabadultan, jó hangulatot teremtve a nézőtérre is adták elő táncaikat.

A Kehidámák felnőtt Hip-Hop csapata kategóriájában a 4. helyezést szerezte meg (tagjai: Bognár Renáta, Gergely Ramóna, Korcsmáros Anna, Major Evelin, Iberhardt Dóra, Kaszás Dóra, Fekete Bernadett, Lázár Lívia), ugyanebben a kategóriában szólóban Major Evelin negyedik, Korcsmáros Anna pedig a nyolcadik helyen végzett.

A gyermek Hip-Hop csapatversenyben a zalaiak a 6. helyen zártak (Fáner Anna, Farkas Nikolett, Nagy Szonja, Király Laura, Fischer Petra), míg a junior Hip-Hop együttes 13. lett (Korcsmáros Sára, Kutasi Vera, Bak Milán, Szabó Laura, Domján Dominika, Fáner Csenge). A koreográfiákért Kálmán Károly felelt.

A Kehidámák vb-n járt csapata, akik Zalát is képviselték. Fotó: Kehidámák

Kaszás Ferencné a klub vezetője elmondta a hazaérkezést követően, hogy ezek az eredmények nagyon értékesek számukra, mert kemény felkészülés után születtek meg. A táncosok és szüleik a versenyen kívül, csodálatos programokon vettek részt, amiért köszönettel tartoznak a támogatóknak és a szülőknek, mert nélkülük nem jutottak volna el idáig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!