Sport

2015.06.29. 18:09

Teljes Horváth Lotti éremgyűjteménye!

Zalaegerszeg - A hét végén Miskolc, az újonnan átadott atlétikai centrum adott otthont az U23 országos atlétikai bajnokságnak, ahol ideális körülmények várták a 20-23 éves atlétákat, s az egyik főszereplőnek Horváth Lotti, a Zalaszám-ZAC versenyzője bizonyult.

Kerkai Attila

Horváth Lotti még a télen, a jobb feltételek miatt igazolt Keszthelyről, a KVDSE csapatától Zalaegerszegre. Az alsópáhoki 20 éves ifjú hölgy a 100 m-es síkfutással hangolt a kétnapos versenysorozatra és remek formáját bizonyítva 12,24 mp-es idővel másodikként ért célba, s nyerte az első bajnoki érmét, az ezüstöt.

Horváth Lotti négy éremmel térhetett haza  Fotó: Katona Tibor

Következett a hármasugrás döntője, ahol valamennyi ugrása érvényes lett, sőt a 12,30 m-es, győzelmet jelentő egyéni legjobbjával állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A bajnoki aranyérmet edzője, Kámán Ferenc edző akasztotta Horváth Lotti nyakába, aki nem feledkezett meg nevelőedzőjéről Csikós Józsefről sem. Még az első versenynapon a Zalaszám-ZAC női 4x100 m-es váltója tagjaként egy újabb érem, bronz került Horváth Lotti nyakába, a harmadik helyezett kvartett további tagjai: Zajovics Kitti, Tóth Bettina, Kustán Réka. Időeredményük: 52,73 mp. Felkészítő:Kámán Ferenc.

Vasárnapra is jutott egy érem Horváth Lottinak, aki a 200 méteres síkfutásban 24,91 mp-es időeredménnyel bronzérmet szerzett. Összesen tehát négy érmet szerzett Horváth Lotti az ob-n.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!