Sport

2015.06.29. 18:09

Népszerű lett a Nemzedékek Tornája

Zalaegerszeg - Hatodik alkalommal rendezte meg az Egerszegi Kézilabda Klub a hagyományos Nemzedékek Tornáját. A torna népszerűségét jellemzi, hogy idén a szervezők gondoltak egy merészet és kétnaposra tervezték a viadalt.

Jóna István

Tamás Tamás, az Egerszegi Kézilabda Klub elnöke elárulta, hogy a csapatok visszajelzése nagyon fontos a számukra és ezekből az szűrődik ki, hogy szükség van ezekre a korosztályos tornákra.

- Abból az elgondolásból hoztuk létre ezt a tornát, mert láttuk, hogy rengeteg korosztály kézilabdázna, csak nincs nekik a városban olyan rendezvény, ahol megmutathatják magukat - foglalta össze a torna történetét Tamás Tamás. - Itt a legkisebbektől a legöregebbekig mindenki lehetőséget kap. A rendezvény az utánpótlás korosztályú gyerekeinknek kellő motivációval szolgál, hiszen örök igazság, hogy csak játékkal tudjuk megfogni a gyerekeket.

Amikor 2009-ben megalakult a klub, még csak 20-30 fő kézilabdázott, mára 130-140 igazolt játékosa van az EKK-nak, ezen felül pedig 30-40 azok száma, akik csak hobbiból járnak le a terembe.

A Hegykő csapatának játékosa (balról) egy Egerszegi KK-támadást próbál megakadályozni a minapi kézilabda gálán  Fotó: Pezzetta Umberto

A torna első napján az U12-es és junior fiú és lánycsapatok mutatkoztak be. A junioroknál ott volt a horvát Csáktornya együttese utánpótlás válogatott játékosokat is felvonultatva. Az U12-es fiúknál a nagykanizsai Izzó SE, míg a lányoknál a Gó-NA Lenti végzett az első helyen. A junior csapatok versenyében a fiú és lány csoportot is a Csáktornya nyerte meg. Az egerszegiek remekül helytálltak és edzőjük szerint is sokat fejlődtek. A szombati napon a felnőttek és a szeniorok vették kezükbe a labdát. A férfiaknál ott volt a szerb Becej, akivel évek óta szoros barátságot ápolnak az egerszegiek. A női mezőnyben pedig itt volt az a Hegykő SE, aki a saját megyei bajnokságát nyerte meg idén. A szeniorok ellenfele a horvát Vratisinec férfi együttese volt. A felnőttek tornáján a hölgyeknél az egerszegi lányok szerezték meg a tornagyőzelmet a Hegykő KC előtt. A fiúknál a Becej nyert mindenkit legyőzve, míg a szeniormérkőzésen a horvát Vratisinec és az egerszegi öregfiúk igazságos döntetlent produkáltak.

Tamás Tamás a torna végén elégedett volt, a kétnapos rendezvény záróakkordját pedig az EKK záró bankettje jelentette, ahol a vezetőség értékelte a szezont. A női együttese a Vas Zala Somogy megyei összetett bajnokságban nagy hajrával a második helyen végzett, míg a férfiak a harmadikak, a junior fiúk pedig a hatodik helyen zárták az idényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!