Sport

2015.06.23. 14:44

Minden harmadikas indult a házi karate kupán

Bagod - A Fekete István Általános Iskolában több mint 50 tanuló részvételével házi karate bajnokságot rendeztek.

Kerkai Attila

A házibajnokság ötlete Csókási Tibortól, az iskola tanárától származott, aki 6. danos karate mester is. A Nemzeti Alaptanterv előírja önvédelmi ismeretek oktatását testnevelés órákon, Bagodban pedig 98 gyerek ismerkedett órarendi keretek közt a karate alapjaival.

Látva a gyerekek igyekezetét szervezték meg az I. Fekete István Karate Kupát, melynek keretében a legeredményesebb gyerekeket és osztályokat is díjazták – érmekkel, illetve kupákkal. A viadalon 56-an vettek részt köszönhetően Péterné Fatér Edit igazgató és Gerencsér Szilvia rendezvényszervező hathatós segítségének.

A képen a versenyen indult gyerekek és mindazok, akik segítették a kupa létrejöttét. Fotó: Kerkai Attila

A versenyen a legeredményesebben Vojtovicz Fanni (3. osztály, alsós lány kategória), Tóth Marcell (3. o., alsós fiú), valamint Horváth Laura (6. o., felsős lány) és Nárai Dominik (5. o., felsős fiú) lett.

A legeredményesebb osztály a 3. lett, ahonnét kivétel nélkül minden tanuló indult a versenyen (osztályfőnök: Horváth Marianna).

Ez volt tehát az idei verseny, de jövőre mindenképpen szeretnék a II. Fekete István Karate Kupát is megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!