Sport

2015.06.11. 16:30

Dobogón a Kőrösi-Péterfy - Nagykanizsai bronzérem a B33 kosárlabda diákolimpián

Zalaegerszeg - Két zalaegerszegi és egy nagykanizsai együttes szerepelt az egyre népszerűbb három-három elleni kosárlabda (B33) diákolimpia döntőben.

Jóna István

Először az A korcsoport döntőjét rendezték meg Pécsett. Az általános iskolai korcsoportban 8 csapat versengett, köztük a lányoknál a kanizsai Kőrösi-Péterfy Általános Iskola, míg a fiúknál a megyeszékhelyi Kölcsey-gimnázium képviselte Zalát.

A Turbuczné Simon Judit testnevelő vezette kanizsai együttesnek sikerült továbbjutnia a csoportjából, és az elődöntőben a Dunakeszi Széchenyi-iskola csapatával szemben maradt alul, s így a szabályok szerint bronzérmes lett. Az edző elmondta: nagy siker számukra a dobogó, amit két évvel ezelőtt 2. helyezett fiúkkal elértek már. A lányoknak óriási élmény volt, hogy találkozhattak a magyar férfi és női válogatott játékosaival.

A nagykanizsai Kőrösi-Péterfy általános iskola csapata (balról): Horváth Noémi, Kováts Nikolett, Kovács Rebeka, Zsámár Lili Fotó: Jóna István

A Kölcsey csapata veretlenül kvalifikálta magát a döntőbe, ahol azonban a második csoportmeccsen becsúszott egy fájó vereség, és emiatt nem sikerült a továbbjutás. A Hersics Adrienn vezette együttes (Bein András, Gáspár Zsombor, Kovács Benedek, Szabó Patrik) öt év után képviselte iskoláját újra a diákolimpia döntőjében.

A B kategória döntője Törökbálinton zajlott le, a csapatokban utánpótlás válogatottak is feltűntek. Megyénket az egerszegi Ganz-Munkácsy szakiskola csapata képviselte, a ZTE KK utánpótlásának jeles tagjaival. A Bojkovszky Bence, Lógár Bence, Pepó Máté, Olasz Ádám összetételű együttes a csoportjában szoros meccseket játszott, de nem tudta kiharcolni a továbbjutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!