Sport

2015.06.28. 09:54

A férfi tekések évzáróján a jó hírek mellett fájó szívvel köszöntek el egyik alapemberüktől, Farkas Sándortól

Zalaegerszeg - Évzáróját tartotta meg a férfi tekézők Szuper Ligájában ezüstérmes ZTK-FMVas csapata és egy nem várt bejelentés maradt a találkozó végére: tíz év után távozik az együttestől Farkas Sándor.

Kerkai Attila

A ZTK-FMvas férfi tekecsapatánál változások várhatók és új utakra léphet a klub – kezdte ezzel bevezetőjét Takács László elnök, aki egy kis múltidézést is belefont beszédébe. Azt, hogy a ZTK 2003-ban jutott fel az élvonalba, s azt követően gyakorlatilag folyamatosan a magyar tekesport meghatározó együttese. Négy bajnoki cím, nyolc ezüstérem, öt Európa Kupa-siker és egy Bajnokok Ligája-győzelem fémjelzi ezt az időszakot. A legutóbbi szezonról szólva, az elnök kihangsúlyozta: reálisan nem lehettek bajnoki álmaik, így a megszerzett ezüsttel elégedettek, ráadásul ismét Európa Kupát nyertek, továbbá az egyéni felnőtt bajnokságon a megszerezhető 10 éremből hat Egerszegre került. Közte egy meglepetésarannyal, amit a még ifjúsági korú Pintér Károly könyvelhetett el az egyéni bajnoki címével.

Farkas Sándor tíz éven át sok-sok sikernek volt részese a ZTK csapatával, de most fájó szívvel ugyan, de döntenie kellett. Fotó: Pezzetta Umberto

A klub működésével kapcsolatban elhangzott, hogy új elnökség alakult és megújult tervekkel várják az elkövetkező időszakot. Takács László elsősorban azt emelte ki, hogy az önkormányzattal újfajta együttműködésben bízhatnak, kiemelt figyelmet kapnak, ami sokat jelenthet. Az évzárón jelen lévő Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, az oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke mindezt megerősítette, hozzátéve, hogy az ősztől az andráshidai iskolában az iskolai testnevelésen belül is elkezdik megismertetni a tekesportot a fiatalokkal. Mészáros József, a névadó FMVas Kft. tulajdonosa bejelentette, hogy hatvan százalékkal megemelik éves támogatásukat a klubnak, hiszen az önkormányzat is kiemeltként kezeli a ZTK ügyét.

Takács László, a ZTK-FMVas elnöke pedig a jó hírek végére hagyta az este kellemetlenebb részét, amikor bejelentette: a csapattól távozik az egyik alapember, Farkas Sándor, aki a nagy sikerek egyik kovácsa volt. S hogy miért vált tíz év után a világbajnok? Ezt már tőle kérdeztük, akitől az évzárón a klub ünnepélyesen is elköszönt.

– Nagyon nehéz és fájó ez a búcsú, de már évek óta érlelődött bennem, s most jött el a döntés ideje – mondta Farkas Sándor, aki 2005-ben a BKV Előre csapatától érkezett a ZTK-hoz. – Pusztán a távolság és a család miatt döntöttem így, hiszen Budapesthez köt a munkám és sok volt már az ingázás a főváros és Egerszeg között. Az FTC csapatában folytatom, ez sem titok, de a ZTK-tól érzelmileg nem fogok elbúcsúzni. Hihetetlen sikeres időszak volt ez a tíz év, az eredmények ezt alátámasztják és ezért is volt nehéz meghoznom a döntést. A társakkal és a klubelnök, Takács Lászlóval is nagyszerű kapcsolatban voltam.

Farkas Sándor az újabb távozó tehát, hiszen két éve Boanta Claudiu és Kiss Tamás is máshová igazolt a ZTK együtteséből. Viszont elhangzott az is: a veszteségeket is ellensúlyozni tudta a csapat, s most azt kérdeztük Farkas Sándortól: nélküle mire lehet képes a jövőben a ZTK, amely egy új igazolást is bejelentett Takács Tamás személyében.

– Mint eddig, azaz továbbra is élcsapat marad – jelentette ki határozottan. – Fehér László remek edző, jól érez rá a dolgokra és a fiatalításra is eljött az idő. Járfás Szilárd, Kozma Károly és Pintér Károly egyre érettebb versenyzőkké válhatnak. A teke bár egyéni sportág, de csapatszinten is jól kell együttműködni és a ZTK-nál ebben mindig is nagyon jók voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!