Sport

2015.05.08. 14:23

Amatőr NB I-es női kosárlabda - Győzelemmel zárta az idényt a nagykanizsai Vadmacskák

Nagykanizsa - Kecskeméten ugyan kiakapott, de szezonzáróján a debreceniek ellen győzött a Kanizsai Vadmacskák amatőr NB I-es női kosárlabda-csapata a 9-16. helyért folyó rájátszásban.

Kühne László

Kecskeméti KC–Kanizsai Vadmacskák SE 87-64 (31-14, 23-12, 17-24, 16-14)

Kecskemét, 50 néző. Jv.: Nepp, Konrád.

Kanizsa: Fekete (25/3), Fuisz (11), Nagy D. (6), Hegyi (10/3), Kardos (2). Csere: Herman A. (10), Bernáth, Karancz, Buti. Edző: Zsámár Krisztián.

Dekoncentráltan kezdték a találkozót a vendégek, védekezési hibáikat a hazaiak gyorsan ki is használták és az első negyed közepén már tetemes hátrányban voltak. A második negyedben továbbra is nagyon pontosan dobták a hazaiak a távoli és középtávoli dobásokat és fokozatosan növelték előnyüket. Nagyszünet után aztán feljavultak a zalaiak dobásbiztonságban és a negyed végére 20 pont alá is csökkent a különbség két csapat között, de a vendéglátók tartották előnyüket.

Jó: Fekete.

 

Kanizsai Vadmacskák SE–Debreceni EAC 64-58 (21-11, 18-21, 11-10, 14-16)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Minár Cs., Koncsek B.

Kanizsa: Fuisz (22/6), Herman A. (12/3), Kardos (10), Fekete (10), Hegyi (2). Csere: Nagy D. (8), Bernáth, Karancz, Gutai. Edző: Zsámár Krisztián.

A hazaiak pontos támadásokkal kezdték a mérkőzést és az 5. perctől hat pontos előnyüket tovább tudták növelni. A második negyedben Fuisz Viktória távolijaival 13 ponttal is elhúztak a hazaiak, de a debreceni együttes a vendéglátók hibáit kihasználva felzárkózott. Nagyszünet után inkább a küzdelem dominált, mindkét fél sokat hibázott támadásban és védekezésben egyaránt, majd a záró tíz percben felváltva estek kosarak. A találkozó végére a Debrecen feljött két pontra, de a kiharcolt büntetők értékesítésével sikerült a KVSE-nek kiharcolni a győzelmet, mely jelen állás szerint a 9. helyet jelenti a Vadmacskáknak. Az éppen mögöttük álló DEAC-nak azonban még van hátra három mérkőzése.

Jók: Fuisz, Kardos, Nagy D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!