Sport

2015.04.19. 15:56

Szlalomverseny Nagykanizsán: a kis autók előnyben voltak, de gyorsaságra, pontosságra is szükség volt

Nagykanizsa - A vasárnapi szép idő és persze a tuningolt járgányok is kellettek ahhoz, hogy nagy érdeklődésre tartson számot a dél-zalai város autósportjából évek óta hiányzó szlalomverseny.

Pásztor András

A Kanizsa Centrum hatalmas parkolóját már kora reggel hangos motorzúgás töltötte meg, a szalagokkal körbekerített pálya, a bóják, illetve gumiabroncsok önmagukban is árulkodó jelként szolgáltak.

– Már évek óta nem rendeztek szlalomversenyt Kanizsán, ezért megpróbálkoztunk vele – mondta Jakabfi Dávid, a Kanizsa Tuning Egyesület elnöke, akinek ezúttal több segítője is akadt a szervezésben. – A pálya elég technikásra sikeredett, talán egyeseknek túl nehéz is lesz fejben tartani mikor, melyik forduló következik, de a három forduló alatt egy-egy hiba belefér.

 

Nem sokkal 9 óra után aztán elrajtolt az első versenyző, akit még 56-an követtek a sorban. A hangulatért az egykori raliversenyző és műsorvezető, Kőváry Barna volt a felelős, aki annyira átszellemülve kommentálta a történteket, hogy félő volt, eldobja a mikrofont és elköt egy autót, hogy ő maga is kipróbálhassa a pályát.

– Csúszós még az aszfalt, az autók nem gumizták még fel a pályát – értékelt az első kör után a kanizsai Bogár Ferenc, aki igazi raliautóval, egy 50 lóerős Trabanttal szlalomozott. – Örömteli, hogy Kanizsán ismét versenyt rendeznek, így hazai pályán is megmutathatom magam, jóllehet ma már nem az eredményre hajtok, sokkal inkább a benzingőz az, ami nem ereszt.

Az indulók között egy igazi veteránnal is találkoztunk, Pathy László egy összkerekes hibrid Trabanttal vágott neki a pályának.

– Lassan negyven éve versenyzek, de Kanizsára mindig örömmel jövök, jóllehet életem első szlalomversenyén a nagykanizsai Szakony Szilárd megelőzött, így csak második lettem.

A verseny abszolút kategóriáját végül a Kandikó Ákos nyerte Trabanttal, megelőzve a Toyotával versenyző Meszes Andrást és a Suzukiban ülő Leitner Tamást.

A szlalomverseny mellett, egyéb programok is várták az érdeklődőket, többek között a Zalai Lada Klub is Kanizsán tartotta találkozóját, melynek keretében autós limbó-hintót is rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!