Sport

2015.03.16. 16:55

Díjazták a legjobbakat - a megyei lovas szövetség nyitni fog a fogathajtók felé

Nagykanizsa - Éves közgyűlését tartotta a Zala Megyei Lovas Szövetség, melynek keretében ismertették az idei versenynaptár főbb eseményeit, külön is lebontva azt az egyes szakágak szerint.

Kühne László

Mint azt megtudtuk, továbbra is nagy az érdeklődés a megyei utánpótlás versenyek iránt, ezen túl pedig a megyei szövetség a fogathajtó szakág felé még jobban nyitni szeretne ebben az évben (versenyük összesen ebben az esztendőben már 12 lesz a C-kategóriás országos fináléval együtt, melyet Zalalövőn rendeznek), miközben a lovastusa, vagy éppen a díjugratás is ugyanúgy előtérben maradnak.

– A szövetség külön díjazta az elmúlt esztendőben az egyes szakágakon belül a legmagasabb szintet elérő versenyzőit – tudtuk meg Végh Csaba közgyűlést levezető elnöktől, aki egyben a Kanizsa Lovasklub SE elnöke is. – Így a díjlovaglók között a mindössze 13 esztendős Iván Hanna, a díjugratóknál Bujtor Roland, a kettes fogathajtóknál Lebics István, míg lovastusában Egyed László érdemelte ki az elismerést.

Balról: Lebics István, Egyed László, és Bujtor Roland nevében a díjat átvevő Kovács Beáta, a Pro Equus Lovasklub elnöke. Fotó: ZMLSZ

Iván Hanna, a Talentum Kupa ifjúsági kategóriájában első helyet szerzett versenyző a Kanizsa LK lovasa, Bujtor Roland a bagodi Pro Equus Lovasklub színeiben érte el sikereit, Lebics István a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület tagja, míg Egyed László a Kanizsa LK kötelékében ment és hazája mellett a kanizsaiakat is képviselte a tavalyi franciaországi Lovas Világjátékokon.

Végh Csaba számára volt még egy ünnepélyes feladat, hiszen köszönthette a napokban 70. életévét betöltő Dobri Lajos megyei lovasszövetségi elnököt, akinek több évtizedes lovassportbeli tevékenységét minisztériumi szinten is elismerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!