Sport

2015.03.10. 12:35

Bencsik Márk bajnoki címe remek évkezdet

Szombaton rendezték meg Budapesten a Magyar Íjász Szövetség terem országos bajnokságát, melyen a Hévíz SK fiatalja, Bencsik Márk aranyérmet szerzett.

Kerkai Attila

A versenyre, vagyis az ob-ra csak az előzetesen kvalifikált versenyzők nevezhettek, a feltétel a kvalifikációs versenyek valamelyikén minimum III. osztályú szint meglövése volt.

Bencsik Márk: remek felkészülés, majd bajnoki cím (Fotó: a szerző)

A népes mezőnyben összesen 205 versenyző indult. Bencsik Márk a Hévíz SK versenyzője a serdülő olimpiai fiú kategóriát megnyerte, így magyar bajnoki címet nyert. Fontos az eredmény is, hiszen a meglőtt pontszám, hiszen Bencsik Márk kategóriájában az első osztályú szint felett van.

A mostani siker egyben a téli felkészülés és az erőnléti alapozás visszajelzése is, vagyis, hogy a hévízieknél jó munkát végeztek. Innentől pedig a cél az, hogy az egész évben eredményes legyen Bencsik Márk. A terem ob a versenyszezon első jelentős hazai versenye volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!