Sport

2015.02.07. 09:35

Finta Géza reméli, hogy az idei szezon is jó eredményeket hoz számára

Gyenesdiás - Emlékezetes évet zárt Finta Géza a Kinizsi SK lovas szakosztályának versenyzője, aki az elmúlt években egyenletesen jól szerepelt és a megye határain túl is jól ismert sportoló.

Góth Imre

A tavalyi idény különösen jól jött ki számára. A Zala megyei bajnokságban ezüstéremmel végzett a legjobbak nagy küzdelmét hozó versengésben, aztán Zalán kívül még kilenc másik megyében szerepelt bajnoki fordulón.

A 15 versenyhelyszínen tizenegyszer szerzett első díjat, hétszer lett második és négyszer végzett harmadikként. A dobogós helyezések mellett az értékes 4-6. helyek közül tizenegyet ért el. Legemlékezetesebb küzdelmét Alapon, júniusban vívta, ahol a jubileumi évforduló mindkét versenyszámát főlényes győzelemmel megnyerte.

Finta Géza reméli, hogy az idei szezon is a tavalyihoz hasonló eredményeket hoz számára

Kérésünkre az idei terveiről a következőket mondta el:

- Nagyon örülök a szép eredményeknek. Jelenleg két lovam jó egészségben telel és remélem a 2015-ös év is hasonló szép eredményeket hoz. A gyenesdiási lovasélet számára nagyon fontos, hogy a nálunk versenyző Novinszki Petra ifjúsági korú lovas lett az idei évben Zala megye ifjúsági bajnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!