Sport

2015.01.25. 16:20

Testet és lelket formál, egészséget őriz

Zalaegerszeg - Szombaton délután Balaicz Zoltán polgármester nyitotta meg az Életed az Egészséged Egyesület Moveland Mozgásműhelyét.

Varga Andor

Beszédében a sport testet és személyiséget is formáló hatásáról beszélt; aztán különféle mozgásformák bemutatói következtek, amelyek azt demonstrálták, hogy ebben az edzőteremben mindez hogyan valósul majd meg.

Sok tapsot aratott például a pécsi bartendaz csapat: a laikusként tornásznak és erőművésznek is tekinthetők e sportág hívei, akiknek akár egy szőnyegporoló állvány is elég, hogy a saját testüket kvázi súlyzóként használva tegyenek az egészségükért.

A bartendazt a vendégek is kipróbálhatták. Joós István vezényli a bemelegítést, aki az edzéseket is tartja majd a műhelyben Fotó: Varga Andor

- Célunk megmutatni az embereknek: a rendszeres testmozgással mennyi betegség kialakulása előzhető meg - fogalmazott a Moveland vezetője, Veszprémi Bori. Egyesületünkben fiatal sportszakemberek vannak, hozzám hasonló gyógytornászok, edzők, és eddig is azon dolgoztunk, hogy a sport fontosságát demonstráljuk. Mostanáig nem volt ehhez állandó bázisunk, az önkormányzat segítségével azonban sikerült ezt is kialakítani.

A szemléletformálás közérdekű feladat, amit a műhely mindennapi edzéslehetőség biztosítása mellett rendezvényekkel is ellát majd. Tematikus napokat terveznek, szűrővizsgálatokkal, melyeken arról lesz szó, melyik magyar népbetegség ellen milyen tréningekkel harcolhatunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!