Sport

2015.01.19. 14:15

Nyolcszámjegyű összeg - Szilárd anyagi alapokon a nyolcadik bajnoki cím felé

Nagykanizsa - Az Aquaprofit Zrt. és a Nagykanizsai Tungsram Sakk Klub gyümölcsöző együttműködése folytatódik: hétfőn Nádasi Tamás klub- és cégelnök írt alá újabb támogatói szerződést Takács Zoltán klubbeli elnökhelyettessel, és Papp Nándor szakosztály-vezetővel.

Kühne László

A névadó és főszponzor cég már hosszú ideje a sakk klub támogatója, és a felek ezúttal 2015-ös kapcsolatukat tették hivatalossá.

– Az idei működésünk ezzel biztos – mondta a szerződésről Takács Zoltán. – Úgy gondoljuk, az egyesületnél a tudás és menedzsment adott, és az anyagi háttér biztossá tételével valóban fent tudjuk tartani tartósan is országosan vezető helyzetünket.

Minden szerződő fél elégedett (balról): Papp Nándor, Nádasi Tamás valamint Takács Zoltán. Fotó: Szakony Attila

A gárda a most folyó idényben sem hazudtolta meg magát, hiszen négy forduló után vezeti az NB I-es táblázatot, igaz, még a bajnoki – amúgy nyolcadik – elsőséget nem adnák oda maguknak.

– Az NB I-ben az eddigi közel 9 pontos átlagunk roppant jó, a tízcsapatos mezőnyben ez akár pontcsúcsot is jelenthet a szezon végére – mondta Papp Nándor. – Ugyanakkor a tabella nagyon szétszakadt, az első négy-öt helyezett ellépett a többiektől, és így nem valószínű, hogy az utolsó forduló előtt eldől a bajnoki cím sorsa. Ráadásul most éppen kemény meccs előtt állunk, vasárnap az 5. helyen álló Pénzügyőrt fogadjuk. Közben az NB I B-ben az utolsó helyen tanyázunk, de játszottunk már az első osztályból kiesett két legénységgel, és az osztály nyugati „szekciója" talán erősebb is a keletinél. Bízunk a jobb folytatásban, és egyben a bennmaradásban is.

 

Ahhoz persze, hogy a NB I-es bajnokcsapata lehessen egy klubnak, a szakma mellett a pénzügyi feltételeknek is adottnak kell lenniük. Nos, ezt „tették rendbe" hétfőn az egyesületnél 2015-re.

– Csaknem tíz esztendős az az együttműködés, melynek keretében az Aquaprofit támogatja az egyesület működését – vette át a szót Nádasi Tamás cégvezető, egyben egyesületi elnök. – Először a 2007/2008-as idényben írtunk alá főszponzori támogatásról szóló szerződést. Annyit a mostaniról elárulhatok, hogy nyolcszámjegyű összegről van szó benne, de mindenki megnyugtatása végett, a szám egyessel kezdődik. Azért úgy gondolom, szégyenkeznünk nem kell, az elképzeléseink töretlenek arra vonatkozólag, hogy a helyi sakk egyesületet támogassuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!