Sport

2015.01.15. 16:40

A kanizsai kosárlabdázók fiatal csapatukkal is sokat léphetnek előre

Nagykanizsa - Pénteken megkezdi naptári (verseny)évét a Kanizsai Vadmacskák amatőr női NB I-es kosárlabda-együttese is a Nyugati csoport küzdelmeiben, s azt a SMAFC-NYME csapatát fogadja, mely ellen gyakorlatilag a siker papírforma eredmény.

A kanizsaiak jelenleg a táblázat szerint a harmadik helyen állnak, de a mezőny úgymond nincs szinkronban, hiszen van akinek több, van akinek kevesebb lejátszott találkozója van.

- Igazság szerint most kötelező győzelemnek kell következnie a soproniakkal szemben - kezdte Zsámár Krisztián, aki debütáló trénerként fél éve kóstolhatott bele a második vonal küzdelmeibe. - Utána viszont kezdetét veszi az éles szakasz, hiszen következik a Tatabánya, a TFSE, valamint a közvetlen riválisaink elleni mérkőzéseink. Amikor a már szintén a szinte biztos győzelemmel vehető Baja lesz az ellenfél az alapszakasz utolsó fordulójában, arra már minden eldőlhet a csoportunkban. Ettől függetlenül a célunk ugyanaz, mint a szezon elején, szeretnénk a nyugati első négybe kerülni.

- Mit kapott összességében eddig csapatától és a mezőnytől?

- Akik a fiatal játékosok mellett rendelkeznek legalább 3-4 rutinos kosarassal, már előnyben vannak a többiekhez, így hozzánk képest is, hiszen egy 26 és egy 21 esztendős kosárlabdázónk mellett mi is roppant fiatalokkal állunk ki a meccsekre. Véleményem szerint képzettség és erőnlét terén nem állunk rosszul, a játékérettség és hozzáállás terén kell még csiszolnunka fiatal tehetségeinken, s akkor léphetünk előre a közeljövőben játékunkat tekintve.

Bármennyire is furcsán hangzik, de Fuisz Viktóra (fehérben) a kanizsai csapat egyik öregje a maga 21 esztendejével  Fotó: Szakony Attila

- Mire lehet mindez elég az alapszakasz végéig?

- A csoport 3-4. helyéért a szigetszentmiklósi BKG DSE, a szombathelyi SzOESE-Sportiskola és mi leszünk igazán nagy csatában, de a Győr II. is, attól függően, milyen csapattal tud kiállni, mert beleszólhat a helyezések elosztásába. Lesz tehát az a bizonyos 3-4 hét, mely alatt eldőlhet a sorsunk, s ugyan úgy tűnik, hogy az ötödik helyünk gyakorlatilag biztosan meglehet a Nyugati-csoportban, mégsem szeretnénk megelégedni ennyivel...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!