Sport

2014.09.08. 15:10

Zalaiak sikerei a Hucul Lovasnapokon

Nagykanizsa - A VI. Jósvafői Hucul Lovasnapokon a külföldi résztvevők mellett Zalai megyét a gyűrűsi és nagykanizsai lovasok képviselték.

Kerkai Attila

A hucul lovakat a Kárpátokban tenyésztették és használták málhás, hátas és kocsihúzóként egyaránt, majd a motorizáció elterjedésével háttérbe szorult szrepük, de a tenyésztőik az úgynevezett hucul ösvény versenyeken mérik fel lovaik képességét. A Jósvafőn felépített 6,5 km. hosszú pályán 23 akadályt kellett teljesíteni a felnőtt korú versenyzőknek, míg a gyermek korosztálynak nem volt terepszakasz, de az akadályversenyeket természetesen ők is teljesítették.

A sikeresen szerepelt zalai lovasok egy csoportja, elöl Vörös Gergő, Horváth Dorina, Szekeres Alexandra, hátul Györe Alexandra, Tóth barbara, Horváth Dzsenifer és Kovács Emese (Fotó: a szerző)

A zalaiak az alábbi helyezéseket érték el. Gyerek kategória: 3, Horváth Dorina (Pietrosu Stea nevű lován, Gyűrűs), 5. Szekeres Alexandra (Hroby Kartács n.l., Nagykanizsa). Gyerek ugró kategória: 2. Vörös Gergő (Ousor Csóka n.l., Gyűrűs), 3, Miklós Virág (Pietrosu Stea n.l., Gyűrűs). Ifi kategória: 1. Horváth Dzsenifer (Pietrosu Stea n.l., Gyűrűs). Senior kategória : 1. Szekeres József (Hroby Kartács n.l., Nagykanizsa). Kezdő ló kategória: 1, Györe Alexandra (Prislop Csermely n.l., Gyűrűs), 2. Tóth Barbara (Pietrosu Juhar n.l., Gyűrűs), 3. Horváth Dzsenifer (Prislop Pipa n.l., Gyűrűs). Kezdő lovasok: 1. Miklós Virág (Prislop Csermely n.l., Gyűrűs). Hucul ösvény, sport kategória: 2. Miklós Virág (Prislop Csermely n.l., Gyűrűs). Hucul ösvény nyitott kategória: 3. Kovács Emese (Pietrosu Juhar n.l., Gyűrűs). Nyitott ugró kategória: 3, Vörös Gergő (Ousor Csóka n.l., Gyűrűs).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!