Sport

2014.08.05. 13:55

Birkózó strandbajnokság kanizsai érmekkel

Nagykanizsa - Dorogon rendezték meg a strandbirkózók országos bajnokságát, melyen az összes korosztályt tekintve 90 versenyző küzdött a homokban. Köztük a Kanizsai Birkózó Sportegyesület tagjaival, akik több érmet is szereztek.

Kühne László

Egyed Balázs a dobogó csúcsán, jobbján Németh Márton. Fotó: KBSE

Tavaly az ifjúsági korcsoport országos bajnokságát Zalakaroson tartották, idén pedig a szövetség úgy határozott, hogy a diákoktól a felnőttekig bezárólag egy helyszínen tartja meg a strandbirkózók csatáit. A kanizsaiak közül 70 kg-ban remekelt Egyed Dániel, aki a junioroknál és a felnőtteknél egyaránt négy győzelemmel szerzett bajnoki címeket.

Kadet korosztályban – a világbajnokságról visszatérve – 60 kg-ban Egyed Balázs és Németh Márton is mérkőzött, s közülük végül Egyed – az utolsó párharcban legyőzve klubtársát is – állhatott fel a dobogó csúcsára. Németh értelemszerűen ezüstérmes. Szintén az ifjúságiaknál 70 kg-ban Polai Kristóf ezüstérmet, míg Faludi Máté ötödik helyet szerzett. A nőknél +50 kg-ban Szabó Jázmin végig remek birkózással az előkelő második helynek örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!