Sport

2014.08.26. 16:35

33. Nemzetközi Sakkverseny: Forgács egyedül az élen

Keszthely - Most már a hajrájához érkezik a 33. Nemzetközi Sakkverseny, egyben az V. Hévízi László Emlékverseny is a Balaton-parti városban, hiszen a mezőny a hetedik fordulón jutott túl a kilencből.

Kerkai Attila

Forgács József (jobbról) és Bubits Bence csatáját a tapasztaltabb Forgács nyerte, aki így nagy lépést tett a tornagyőzelem felé is, de még mindig nyílt verseny a Balaton-parti város hagyományos viadalán, amely csütörtökön ér véget. Fotó: Keszey Ágnes

A keddi napon fordulatos harcos játszmák jellemezték a 7. fordulót és elmaradtak az élcsoportban a döntetlenek is. A hajdúböszörményi Forgács József, visszaverte fiatal ellenfele, a Z. Csuti SK sakkozójának, Bubits Bencének agresszív támadását és győzelmével nagy lépést tett az első hely megszerzése felé is. Meglepetés a fiatal Egresi Máté győzelme az esélyesebb Végh Endre ellen.

A forduló élcsoportjának mérkőzésein: Bubits Bence–Forgács József 0-1, Végh Endre–Egresi Máté 0-1, Grimm Dániel–Sipos János 0-1, Eperjesi László–Havanecz Bianka 0-1, Németh Dénes–Kovács Márton 1-0.

Az állás a 7. forduló után: 1, Forgács József (Hajdúböszörmény) 6 pont, 2-5. Németh Dénes (Haladás), Havanecz Bianka (Aquaprofit-NTSK), Sipos János (Aquaprofit-NTSK), Egresi Máté (Sárvár SC) 5,5-5,5 pont.

A küzdelmek szerdán 8.30 órától folytatódnak a 8. fordulóval a VSZK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!