Sport

2014.07.25. 10:10

Major Veronika lőtt aranyérmei

Gyenesdiás – A Gyenesdiási Sportlőtér Centrumban került megrendezésre a Magyar Sportlövők Szövetségének felkérésére a legfontosabb idei hazai versenyre, az országos bajnokságra. A granadai világbajnokságra utazók utolsó formaellenőrző megmérettetésén jól szerepeltek a keszthelyi versenyzők.

Góth Imre

A négynapos programban reggeltől estig folyamatosan dörögtek a fegyverek az 50 méteres robbanófegyveres számban, a lassú illetve gyorstüzelésben. A lőállásban az elmúlt évtizedek híres, eredményes versenyzői is beálltak, mint Sike József olimpikon és világbajnok, Boros László világbajnok és Tasi Tamás Világkupa-érmes.

– A fiúk márciusban új világcsúccsal nyerték a moszkvai Európa-bajnokságot, s örültünk, hogy nálunk is versenyeztek – így Keczeli Zoltán a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub főedzője, majd saját versenyzői teljesítményeire is rátért. – Nagy meglepetést okozott, amikor a 30 lassú + 30 gyors lövéses, valamint a 40 vegyes lövéses versenyszámban a még 17 éves Major Veronika nagy fölénnyel megnyerte a bajnoki címeket a junior fiúk között! A legjobb lett az ifjúsági korcsoport 30+30 lövéses versenyszámában is. Klubtársa a mezőny legfiatalabb sportolója Mácsek Áron a 40 vegyes versenyszámban hatalmas egyéni csúccsal lett bajnok.

Az egyéni és csapat bajnoki címek versengésében a BEFAG Keszthelyi Erdész LK 4 egyéni és 4 csapat bajnoki érmet szerzett, és ezzel a 2014. évben a legeredményesebb egyesület címet is elnyerte. A versenyen a férfiak mezőnyében a papírforma érvényesült. Sike József most is remek formában volt, mindkét versenyszámot megnyerte. Tasi Tamás ezüstérmet, Boros László bronzérmet szerzett.

– A napokban tanácskozik Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége, kiértékelik az elmúlt időszak eredményeit és döntenek a granadai vb-re utazó keretről. Várhatóan a sokat emlegetett Sike József, Tasi Tamás, Boros László összeállítású férfi csapategység és a keszthelyi Major Veronika junior leány kap jogot a kiutazásra. – mondta el végezetül Keczeli Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!