Sport

2014.07.21. 16:15

Egyed Balázs ötödik az ifi vb-n

Nagykanizsa - Egyed Balázs, a Kanizsai Birkózó SE ifjúsági korú birkózója a szlovákiai kadet világbajnokságon az ötödik helyen zárt a szabadfogásúak 50 kg-os súlycsoportjában.

A szlovákiai Homonnán (Humenne) és Szinnán rendezett világesemény ötödik napján Egyed Balázs egy amerikaival (Spencer Lee) kezdett, aki később a döntőbe jutott, így a kanizsai versenyző vigaszágra került. Ott 8-5-re legyőzte török (Deniz Akkaya) ellenfelét és kivívta a súlycsoport egyik bronzmeccsét. Az újabb bravúr nem sikerült, mivel 10-0-ra kapott ki az Eb-hetedik moldovai Nicolai Grahmeztől, amivel Egyed ötödik helyezést ért el.

Egyed Balázs érmet ugyan nem szerzett, de a vb-ötödik helyezése is nagyszerű. Fotó: KBSE

Németh Márton, a Kanizsai Birkózó SE másik korosztályos válogatott sportolója a vb utolsó versenynapján a 46 kg-osok selejtezőjében kezdett a kirgiz Sanzarbek Turdubajev ellen és 10-4-re kapott ki tőle. Mivel Németh ázsiai ellenfelét a következő körben egy bolgár legyőzte, már nem volt lehetősége visszamérkőzésre és búcsúzott a világbajnokság küzdelmeitől.

Amúgy a KBSE két tehetsége, Németh és Egyed a vb-t megelőzően Bécsben a Világ Sportfesztivál elnevezésű eseményen is indult, ahol 12 sportágon belül 48 országot képviselt mintegy 2100 fiatal sportoló. Csak birkózásban tizenkét ország 153 versenyzője lépett szőnyegre, köztük a két kanizsai.

Némethnek (akkor 50 kg) és Egyednek (54 kg) is fontos állomás volt az osztrák verseny, és Németh a harmadik, míg Egyed a második helyen végzett súlycsoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!