Sport

2014.02.26. 17:10

Egerszegi díjeső

Zalaegerszeg - A triatlon, illetve a duatlon sportágban is értékelték az elmúlt esztendőt, s ahogy ilyenkor szokásos, az új bajnokik esztendő elején jutalmazzák a legjobbakat. Az idén is így történt és zalai sportolókat is köszöntöttek.

Kerkai Attila

Budapesten, a Magyar Sport Házában zajlott le a 2013. évi Triatlon Díjátadó Gála, ahol a Zalatriatlon versenyzői közül néhányan – mint ahogy az elmúlt években mindig – érdekeltek voltak.

A lányoknál Bicsák Flóra végzett az ifjúsági korosztályban a duatlon, és a triatlon ranglista élén. Miután ő volt ebben az évben a korosztályos magyar bajnok is, elnyerte az Év Ifjúsági Triatlon Sportolója-díjat is.

Bicsák Bencének nagyszerűen sikerült az elmúlt esztendő, amely „visszaköszönt" a gálán is az elismerések tekintetében. Ő lett az Év Junior Triatlon Sportolója, a junior Eb-n szerzett 10. helyéért ráadásul különdíjat kapott. Bicsák Bence volt a junior és a felnőtt magyar bajnok is, megnyerte az elit ranglistát, ahol junior korosztálytól felfelé az elit licensszel rendelkező sportolók szerepelnek, zömmel felnőttek.

Bicsák Bence és Bicsák Flóra valósággal tarolt a díjátadó gálán, de megérdemelten: mindketten remek évet zártak 2013-ban. Fotó: Zalatriatlon

Miután a Zalatriatlon adta az év sportolóját az ifjúsági leány és az ifjúsági fiú kategóriában, ezért Déri Miklós érdemelte ki az év edzője díjat.

Kihirdették a korosztályos ranglisták végeredményeit is, Az Amatőr Kupában a 25-29 évesek között Sóska Renáta a 3., az 55-59 évesek között Déri Miklós szintén 3. lett, a duatlonosok között pedig ugyanő a második helyen zárt.

A Zalatriatlonnál egyébként a múlt év végén tisztújító közgyűlést tartottak, melyen új elnököt és elnökséget választottak. A klub élére dr. Iván Gyula került és szeretnék, ha még aktívabban tudnának részt venni a megye sportéletében. Mindenképpen az utánpótlás korosztályos erősítése a cél, hiszen a klub jövőjét is a legkisebbek jelentik, így a klubnál folyamatosan várják azokat, akik szeretnének a triatlon sportággal megismerkedni. Úgy tartják egyébként, hogy ez az a sportág, amit bármelyik életkorban el lehet kezdeni, és szinte bármeddig lehet folytatni.

Megtudtuk még, hogy a Zalatriatlonnak van egy konkrét terve is erre az évre. Régóta nem szervezett ugyanis nagyszabású versenyt, de az idén szeretné ezt a „hiányosságát" is pótolni. Szeptember 6-án a Gébárti-tónál és környékén kerülne sor arra a viadalra, amire minden profi és amatőr triatlonost várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!