Sport

2013.12.18. 13:25

Újra várják a futókat

Zalaegerszeg - Közeledik az év vége, aminek 19. esztendeje tulajdonképpen már velejárója , hogy a hagyományos egerszegi Szilveszteri Maraton szervezői és indulói is egyre jobban várják az év utolsó napját. Most sincs ez másként.

Kerkai Attila

Az évek során gyakorlatilag már mindent leírtunk erről a versenyről, amely az eltelt lassan két évtized alatt megszokott eseményévé lett a zalai megyeszékhelynek, s nem csak bogaras emberek hóbortja, akik az év utolsó napján a várost körülölelő hegyeket veszik célba. Ha fúj, ha esik, és akkor is, ha nem...

1995-ben még csak 14-en vágtak neki a maratoni távnak, ami egy hegyi jelzővel egészült ki, hiszen a dombokon át vezetett az út, ahogy ma is. A folyamatosan növekvő résztvevői szám már kellő figyelmet és elismerést vívott és követelt magának, mostanra pedig az lenne a hír ha nem lenne...

Szerencsére a Zalaegerszegi Aszfaltszaggató SE, a Zalaegerszegi Tájfutó Club, a Zalaegerszegi Triatlon Klub, a Deák-Széchenyi szakközépiskola, valamint Zalaegerszeg város önkormányzata, kiegészülve az Egerszegi Sport és Turizmus kft-vel az idén is olyan programot állított össze és olyan távokat (3,5 km, 10,4 km, 24,2 km, 40,9 km), melyek közül mindenki megtalálja az önmagának leginkább megfelelőt. A nevezéseket már fogadják a szervezők a viadal online felületén, de a december 31-ei, 9 órás rajt előtt a verseny központjául szolgáló Deák SZKI tornatermében 7.30-tól is bárki megteheti ezt.

A tavalyi viadal rajtjánál készült felvétel az idén is megismételhető lesz: sokan készülnek...  Fotó: Katona Tibor

A hagyományos Szilveszteri Mountain Man Marathon az idén kiegészül plusz eseményekkel is. A 10,5 és 24,2 km-es táv résztvevőinek lehetősége lesz ugyanis az úszás versenyszámban is bizonyítani, így a futás után a városi uszodában 300 méteren is megmérkőzhetnek egymással. Az egyik szervező, az Egerszegi Sport és Turizmus kft. egy jótékonysági akciót is hirdet, hiszen jelképes jegyvásárlási lehetőséget kínál az uszodába érkezőknek ezen a napon, akiknek egyéni felajánlásait a Zalaegerszegi Asztma Klub javára fordítják. Ehhez kapcsolódóan a Szilveszteri maraton szervezői a sportnap regisztrációs díjaiból befolyt összeg egy részét is felajánlják a szervezet javára.

Az uszodában pedig 12 órától kezdődően a három sportklub, valamint a Zalaegerszegi Asztma Klub képviselői, kiegészülve a város egy-egy ismert közéleti személyiségével, csapatot alkotva, játékos, mókás tudáspróbát hajtanak végre a medencében, biztosítva ezzel is a szilveszteri jó hangulatot.

Az eddigi hagyományokhoz híven pedig a szilveszteri maratonon rajtszámmal rendelkező futók 15 órától 18 óráig most is ingyenesen használhatják az uszoda szolgáltatásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!