Sport

2013.12.03. 17:35

Dupla vereség az amatőr kosárlabda NB I-ben

Nagykanizsa - A női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokságban a BEAC ellen lépett pályára a Kanizsai Vadmacskák, de sima vereséget szenvedett. Ugyanígy kikapott a Zala Volán TE is.

ELTE-BEAC - Kanizsai Vadmacskák SE 96-35

(27-6, 20-15, 22-10, 27-4)

Budapest, 50 néző. Jv.: Bagi, Lővei.

Kanizsa: Fekete (2), Kardos (5), Hegyi (4/3), Jurkó (6), Oros (10/3). Csere: Nagy D. (4), Herman, Horváth E. (4), Bernáth, Karancz. Edző: Gábor Erzsébet.

Nagyon gyengén kezdte a mérkőzést a Vadmacskák, a hazaiak már az elején átvették a játék irányítását. Már a negyed végére jelentős különbség alakult ki a mérkőző felek között. A folytatásban sem változott a kép, a vendégek támadásai pontatlanok voltak, a lepattanó labdákért vívott küzdelemben végig alulmaradtak a fizikai fölényben is lévő egyetemisták ellen.

A nagyszünet után a BEAC továbbra is sokkal pontosabban játszott, a kanizsaiak eladott labdáiból gyors, könnyű kosarakat érhettek el.

Gábor Erzsébet: " A bajnoki tabellát vezető BEAC nagyobb rutinja és fizikai fölénye végig érvényesült a találkozó folyamán. "

Jók: senki.

UNI Győr SZKA - Zala Volán 91-56

(19-11, 20-12, 25-27, 27-6)

Győr, 100 néző. Jv.:Kulcsár,Gráczer.

Z. Volán: Gerencsér (8), Gergácz (-), Ambrus G. (6), Zsemberi (15/6), Balogh(23/3). Csere: Kalcher (-), Szekeres (2), Mester (2). Edző: Bukics Zsolt.

A fiatal erőkből álló Győr csapata az első percek kapkodó kosárlabdája után megnyugodott és néhány pontos előnyre tett szert. Az egerszegiek a ziccerek értékesítésével továbbra is hadilábon állnak és ezen hibáikat az ellenfél rendre kihasználta és immár megnyugtató előnyhöz jutott. A második félidőben többször is sikerült a zalaiaknak tíz pont körülire csökkenteni a hátrányukat, ám ennél közelebb már nem tudott kerülni. Sőt, zalai oldalon az utolsó öt percben teljes volt a rövidzárlat, és a Z. Volán nem tudta elkerülni vereséget.

Bukics Zsolt: " A meccs egyes periódusaiban végül is elfogadhatóan kosárlabdáztunk, viszont még mindig nagyon sok elkerülhető hibát követünk el, aminek ez a vége. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!