Sport

2013.11.27. 16:14

Két arany- és egy ezüstérem az ob-ról

Nagykanizsa - Kaposváron rendezték meg a kadet (15-17-évesek) szabadfogású és női birkózók országos bajnokságát, melyen a 135 birkózó között négy kanizsai birkózó is mérlegelt.

Zalai Hírlap

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzői közül a még csak serdülő korú 46 kg-os Németh Márton és az 50 kg-os Egyed Balázs nagy előnyel vághattak neki a küzdelmeknek, hiszen mindketten ott voltak az idei kadet korcsoportos Európa-, és világbajnokságon. A somogyi helyszínen mindketten a döntőig meneteltek, közülük Németh taktikus birkózással győzte le csepeli ellenfelét és lett országos bajnok súlycsoportjában.

A kanizsai érmesek, balról Egyed Balázs, Egyed Zsanett és Németh Márton, akik mindhárman a döntőben birkózhattak. Fotó: ZH

Egyed szintén remekül kezdte döntője első menetét, de a második elején egy apró hibáját kihasználva az orosházi ellenfél tusveszélyes helyzetbe hozta a kanizsait, amivel elúszott az aranyérem a dél-zalai versenyző számára. A lányok 52 kg-os súlycsoportjában a kétszeres ifjúsági Eb-ötödik Egyed Zsanett esélyeshez méltón, ellenfeleit könnyedén legyőzve nyert ismét aranyérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!