Sport

2013.10.30. 16:25

Megint nem tartott huszonnégy óráig

Nagykanizsa - A közelmúltban Velence településének körzetében rendezték meg az 5. Dupla Vasember Ultratriatlon országos bajnokságot, mely 7600 méter úszást, 360 kilométer kerékpározást és 84,4 kilométer futást foglalt magában.

Zalai Hírlap

A többnapos megméretésen a nagykanizsai TRI-Co Triatlon Klub képviseletében Vránics László is az indulók között volt. Az 1972-es születésű versenyző remekül szerepelt, hiszen a férfiak mezőnyében az abszolút első helyet szerezte meg.

Vránics László a velencei dobogó tetején. Alaposan megdolgozott ezért a sikerért. Fotó: TRI-Co TK

- Az úszás a megszokottnál jobban ment, de így is 24 perc hátrányban kezdtem meg a kerékpározást, ami mondhatom, hogy a legerősebb, egyben kedvenc számom is - kezdte a triatlonos. - Sajnos az úszás után előjött az allergiám az élővíztől, ezért a folytatásban többször is meg kellett állnom. A kerékpárpályát a faluban, egy négy kilométeres körön alakították ki, sok kanyarral és két fordítóval. Nehéz és technikás volt, ami nekem kedvezett. A futásra már több mint másfél órás előnnyel mentem ki és jó iramban is futottam a feléig, de itt azért egy félórás szünetet be kellett iktatnom szédülés miatt. A pihenő után szerencsére rendbe jöttem és végül 23:55:57 órás idővel nyertem.

Kiegészítésként annyi, hogy magyar sportoló eddig három alkalommal teljesítette a dupla vasember ultratriatlon távot 24 órán belül, és ezek közül két idő Vránics Lászlóé. A magyar csúcsot is a TRI-Co versenyzője tartja, 23:41 órával, amit tavaly, egy szlovén Világkupa-versenyen ért el. Akkor az egy második helyet jelentett számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!