Sport

2013.09.17. 09:28

ZTE FC: Simon Antal helyett Lendvai Miklós irányít

Zalaegerszeg - A ZTE FC labdarúgó csapatának gyenge szereplése miatt a klub vezetése már hétfőn is tárgyalt Simon Antal vezetőedzővel, hogy átbeszéljék, hogyan tovább.

Kerkai Attila

Akkor nem született döntés, kedden délelőtt viszont a ZTE FC vezetése felmentette a vezetőedzői teendők alól Simon Antalt. Helyét az eddigi pályaedző, Lendvai Miklós veszi át ideiglenesen, s ő ül majd a kispadin a pénteki, Nyíregyháza elleni találkozón is.

- Az eredmények és a mutatott játék is arra engedett következtetni, hogy valami nem stimmel - kezdte Nagy Ferenc, amikor tegnap a döntés hátteréről kérdeztük. Öt bajnoki mérkőzésből csupán egyszer győztünk, pedig nyerhető meccseket játszottunk.

A Békéscsaba elleni győztes találkozó után Simon Antal azt nyilatkozta: a klub vezetői nem pánikoltak, nyugodt körülményeket biztosítottak a munkához, ami kellett a sikerhez. A kérdés így adódott: most pánikba estek?

- Nem, de a végtelenségig nem mehetett ez a történet, hisz a Vasas elleni találkozó megint nagyon gyengére sikerült válaszolta az elnök. A játékosállomány ennél többre hivatott, szinte mindenki NB I-es múlttal rendelkezik a keretből. Nem megyünk el a játékosok felelőssége mellett sem, szerdán a csapat tagjaival is találkozunk, és a velük szembeni elvárásokról is beszélünk.

A kérdésre, hogy a keretben lehetnek-e változások, az elnök úgy felelt: erről korai beszélni.

Simon Antal tehát elköszönt, de érdeklődésünkre tegnap elmondta: meglepődött kissé felmentésén...

- Hétfőn abban maradtunk, hogy kedden folytatjuk a beszélgetést - hallottuk a szakvezetőtől. Kedd reggel viszont felhívott magához az elnök és közölte, hogy mással képzeli el a jövőt. Nem számítottam a válásra, de egy gyenge rajt után benne van mindig a pakliban, a klub tulajdonosának pedig joga van akár így is dönteni. Sok objektív tényező nehezítette a munkát, hiszen olyan sérüléshullám söpört végig rajtunk, ami nem volt jellemző ránk. Ezen felül az új igazolások is később jöttek a vártnál.

S hogy Simon Antalt adott volna-e még időt magának a munkára?

- Mindenképpen - válaszolta. - A már említett gondokkal én találkoztam minden nap, az elnök pedig csak a mérkőzéseket látta, melyek épp az említett problémák miatt valóban nem néztek ki jól. Rosszul jött ki a társaság az elhíresült tippmixes ügyből is, hiszen vétlen elszenvedői voltak játékosaink egy rossz tréfának. Ám ez már a múlt. remélem, sikerül közös meg-egyezéssel felbontani a szerződésemet, mert a ZTE-t, mint klubot tisztelem annyira, hogy nem szeretném, ha a válás után tüske maradna bármelyikünkben.

A pénteki, Nyíregyháza elleni találkozóra Lendvai Miklós, az eddigi pályaedző készíti fel a csapatot. A klub korábbi játékosa jelenleg még nem rendelkezik az NB II-es edzőséghez szükséges A-licenc-szel, melyet másfél hónap múlva szerezhet meg legelőbb. Konkrét elképzelése viszont van arra nézve, miként lehetne felrázni a társaságot. Nem áll könnyű mérkőzés előtt a csapat: listavezető, és még csak pontot sem vesztett ellenfél érkezik 15.30-ra a ZTE-stadionba.

- Kevés időnk van, előbb a fejekben kell rendet rakni, s olyan stabil rendszert kialakítani, amivel hatékonyabbak lehetünk árulta el, mivel kell kezdeni a munkát. Fegyelmezett, alázatos teljesítmény kell, és csak olyan játékosokra számítok, akik ezt a követelményt a magukénak érzik. Az egyéni érdekeket el kell felejteni, most a csapat és a klub a legfontosabb. Így vagyok ezzel én is, és először bizonyítanom kell. Ebben a klubban nőttem fel, a ZTE nagyon fontos számomra. Mindig is maximalista voltam, de most nem nekem, hanem a klubnak kell az eredmény. Azon dolgozunk, hogy pénteken ennek kézzelfogható eredménye legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!