Vádemelés

2024.06.18. 14:07

Graffitis ámokfutó

Festéksprével hagyta ott keze nyomát a fiatal férfi, milliós kárt okozott, tette miatt büntetőeljárás indult ellen, ebben nemrég készült el a vádirat.

Arany Gábor

Egy az "alkotások" közül

Fotó: Ügyészség

Ennek lényege szerint a 27 éves nagykanizsai férfi 2022-2023-ban Nagykanizsán városszerte többnyire társasházak homlokzatait, üvegajtajait firkálta össze festéksprével, valamint trafóházakon, lakóházakon, garázsokon és telefonfülkéken is otthagyta a rá jellemző „MAS”, azaz halandó művész feliratot. A fiatal férfi a falfirkákkal összesen egymillió forintot meghaladó kárt okozott, mert 29 épületet, egy telefonfülkét és egy áramelosztó szekrényt rongált meg.
A férfi ellen többrendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség, és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, közölte az eljárásról tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. AG
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában