Sport

2013.09.05. 17:05

Most is érmes helyezést várnak a címvédő ZTE ZÁÉV-tól

Zalaegerszeg - A férfiak után a hétvégén a nőknél is megkezdőik a bajnokság a tekézők Szuper Ligájában. A ZTE-ZÁÉV TK megosztott bajnoki címmel zárta a legutóbbi pontvadászatot és a vezetés idén is dobogóra várja az együttest.

Zalai Hírlap

A ZTE-ZÁÉV TK női együttese július közepén látott munkához tíz felnőtt és öt ifjúsági korú játékossal, akik munkáját továbbra is Zsidó János irányítja. A játékos keretben persze akadtak változások. A májusban éppen Zalaegerszegen világbajnoki címet szerző Nemes Irén távozott, ő Ausztriában folytatja pályafutását, s a helyére igazolták az osztrák csapatból hazatérő Baracsi Ágnest, aki már játszott a kék-fehéreknél. A szakvezetés szerint nem gyengült a ZTE ZÁÉV, sőt inkább erősödött, hiszen sokat várnak a hosszú sérülésből felépült Horváth Katalintól, és a szülési szabadsága után a múlt szezonban párszor már pályára lépett Airizer Emesétől is.

Csurgai Anita csapatkapitány biztos pont, akire a most rajtoló szezonban is számítanak

A ZTE ZÁÉV-nél a dobogó a cél, hiszen a bajnoki cím megvédése nagy bravúr lenne. A legnagyobb ellenlábas Rákoshegy együttesétől tavaly mindkétszer kikaptak, ráadásul a fővárosiak tovább erősödtek. Ezenkívül megszűnt a Székesfehérvári Köfém csapata, játékosai Tatabányára és a Ferencvároshoz igazoltak, de Pécsen is bedobták a törülközőt, a csapat tekézői Siófokra távoztak. Így aztán több csapat is megerősödött, ezzel együtt a Szuper Liga mezőnye.

- Nem lesz egyszerű feladat idén jól szerepelni, s nem csak a megerősödött ellenfelek miatt - vélekedett Zsidó János edző. - Amatőr csapat lévén a lányok munka mellett tekéznek. Több játékosunk is három műszakban dolgozik, így a felkészülés során keveset edzett egyszerre a csapat, amit nem panaszként említek, csupán tényként.

A nemzetközi porondon a Világkupán szerepel a megyeszékhelyi gárda, a Bajnokok Ligájában való indulást viszont anyagi okok miatt nem vállalják.

Költségvetésük - ha szűkösen is - biztosított lesz, hiszen a tervek szerint rövidesen aláírják a ZÁÉV Zrt.-vel az újabb névhasználói szerződést, s remélik, hogy hamarosan megérkezik az önkormányzattól az eredményességi támogatásért járó összeg is.

A ZTE ZÁÉV hazai környezetben kezdi a bajnokságot: vasárnap (szeptember 8-án), 10 órától a megerősödött Tatabányát fogadja, a cél győzelemmel rajtolni a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!