Sport

2013.07.12. 22:00

A végzetes ütközés után odalett az érem is

Az elmúlt hétvégén az V. Nagykanizsa Város Vándorkupája Túrahajó-versenyt rendezték a helyi Csónakázó-tavon, ahol már valódi (kis?) hajómonstrumok kezelői adtak egymásnak randevút a minél jobb helyezések megszerzése végett.

Kerkai Attila

Az eredetileg kétnaposra tervezett körözést sikerült aztán egy napba foglalni és a három kategória (FSR 3,5 ccm, 7,5 ccm, 15 ccm) versenyzői között természetesen a házigazda Canissa Modellező Sportegyesület színeit képviselő nevezők is ott voltak. A legjobb eredményt a kanizsaiaktól Lekszikov Zsolt produkálta, aki a 15 ccm-esek kategóriájának döntőjében hatodik lett.

- Húsz percig igazán jól, a dobogós helyek valamelyikén álltam, de egy szerencsétlen ütközés következtében hajócsavar-törést szenvedett a járgány - tudtuk meg magától az érintettől. - Akkor ki kellett állnom, s onnan már nem lehetett visszakapaszkodni a mezőny elejére.

Magyarul elég szépen belerongyoltak a hajójába, s ha azt vesszük alapul, hogy ezek a robbanómotoros modellek akár 80 km/h sebességre is képesek, nos, akkor lehet fogalmunk egy ilyen karambol erőhatásairól...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!