Sport

2013.06.07. 10:34

ZTE KK: Kámán Tamás, Lekli József és a kanadai Doug Plumb érkezik

Zalaegerszeg - Ahogy azt a hét közepén már jeleztük, pontosabban Urbanics Pál, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának ügyvezetője a ZH-nak elmondta, hamarosan új bejelentéseket tesznek. Pénteken jött el ennek az ideje, hiszen a klub sajtótájékoztatót tartott és volt is mit bejelenteni.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata pénteken sajtótájékoztatót tartott és jó hírekkel szolgált: három játékos érkeztét, köztük Kámán Tamás hazaigazolását jelentették be. Amikor a pénteki sajtótájékoztató szereplői megérkeztek a sportcsarnok tárgyalójába, az mindennél beszédesebb volt: Kámán Tamás, a ZTE KK 2010-es bajnokcsapatának csapatkapitánya mosolyogva lépett a terembe, valamint egy másik bajnok, Lekli József is, aki vasárnap az Alba Fehérvárral szerzett aranyérmet.

- Jó látni, hogy Tamás újra kékbe öltözött - nyitotta a pénteki sajtótájékoztatót Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere, aki szintén jelen volt az eseményen és az elmúlt szezonról is szót ejtett. - Elégedettek vagyunk a csapat szereplésével, persze egy kis szerencsével akár előbbre is végezhettünk volna. Ami örömteli, hogy a csapat mögött felállt egy szponzori háttér és egy tehetséges, lelkes társaság jött létre. Megpróbáljuk egy kicsivel magasabbra tenni a lécet és az első nyolcba kerülést célozzuk meg. Ami a gazdálkodást illeti már nincsenek meg azok a problémák, mint másfél éve. Gratulálok az ügyvezetésnek és az edzőnek is, hogy június elején itt tartunk a csapatépítésben.

Urbanics Pál, a ZTE KK ügyvezetője egy új, kiemelt szponzorról is beszámolt.

- Tavaly augusztus óta komoly munka zajlik annak érdekében, hogy a ZTE KK visszatérjen oda, ahová tartozik a magyar kosárlabdázásban, vagyis az élmezőnybe - hallottuk az ügyvezetőtől. - A budapesti székhelyű, de a cég első embere, Ekler Gergely révén zalai kötődésű és lokálpatrióta vezetővel rendelkező Commitment Zrt. csapatunk kiemelt támogatója lesz.

És akkor következett a két új fiú „beszéde", akik közül Kámán Tamást végképp nem kellett bemutatni.

- Pakson voltak jó és rossz periódusaim is - szólt az elmúlt két évéről a 34 éves, tőzsgyökeres egerszeginek számító kosaras. - Annak idején, amikor először visszatértem Fehérvárról azt mondtam, hogy most már nem megyek el innen, de az élet úgy hozta, hogy mégis Paksra igazolok. Most is azt mondom: már nem akarok elmenni innen és nagyon bízok benne, hogy sok tanáccsal láthatom el a fiatalokat és segíthetem az ő munkájukat és az edzőét is.

A nyíregyházi születésű és nevelésű Lekli József játszott Kaposváron és az Alba Fehérvár csapatánál is. A 26 esztendős, 206 cm magas center a bajnokcsapatot hagyja ott a ZTE KK kedvéért.

- Sajnos keveset játszottam Fehérváron - hallottuk tőle. - Ez az elsődleges oka, hogy ide szerződtem, ráadásul itt érzem azt a bizalmat, ami Fehérváron kevésbé volt meg. Jó csapat van kialakulóban és bízom benne, hogy sikeres lesz, velem együtt.

Végül Völgyi Péter vezetőedző kapott szót, aki annyit mondott: az előtte szólók már gyakorlatilag minden elmondtak, viszont neki jutott, hogy a távozókról is szóljon.

- Egy átmeneti év után próbálunk még magasabb célokat elérni - mondta el Völgyi Péter. - A keretbe érkezhet még egy magyar játékos, aki a centermunkában segíthet be. Lesznek távozók is, hiszen Baki Gergely nem kap szerződést, Vertetics Ádám ugyan kapott ajánlatot, de nem tudott megegyezni a klubbal. Két olyan zalai játékosról van szó, akik jó kiegészítő emberekből nem tudtak meghatározó játékosokká válni, ám két nagyon korrekt kosarasról van szó, akiknek a munkájára nem lehet panaszom. A még kiadó két légiós posztra szeretnénk jól választani, hiszen ez is döntő lehet.

Videóüzenet Kanadából

A harmadik új játékosról, a kanadai Doug Plumb kiderült, hogy annak a Spencer McKay közvetítésével került a ZTE KK-hoz, aki húsz éve már volt légiósa a zalaiaknak. Dallos Ádám kommunikációs vezető azt is elmondta, hogy a tengerentúli fiút ügynöki közreműködés nélkül szerződtették és a 25 esztendős, 195 cm magas játékos az 1-2-es poszton is bevethető. A kanadai fiú videóüzenetét is lejátszották, aki elmondja ebben, hogy sok jót hallott a csapatról és várja a szeptemberi bemutatkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!