Sport

2013.06.09. 15:58

Remek egerszegi szereplés tekében

Zalaegerszeg - A hétvégén a felnőtt tekézők játszottak az egyéni bajnoki címekért. A hölgyek Zalaegerszegen, a férfiak Szegeden léptek pályára. Mindkét helyszínen ott voltak a ZTE-ZÁÉV női és a ZTK-FMVas férfi játékosai, akik ráadásul nagyszerűen szerepeltek.

Zalai Hírlap

Az  első napon  a klasszikus 120  dobásban hirdettek bajnokot.  Az andráshidai Roxy Klubban meglepetésre a válogatottban szerepelt versenyzők előtt Csurgai Anita (ZTE ZÁÉV) lett a bajnok, 630 fás teljesítménnyel.

- Nem számítottam rá, hogy megvédhetem bajnoki címem,   már csak azért sem, mert ezt a viadalt megelőzően több mint  egy hónapon át nem léptem pályára tétmérkőzésen - vélekedett a győztes. - Szorgalmasan edzettem persze a bajnokság vége óta is,  de ezzel együtt nagyon hiányzott a tétmérkőzések ritmusa. Az újabb aranyéremnek természetesen  örülök, ilyen előzmények után különösen.

Csurgai Anita

A magyar pontvadászatban ez évben csapatban is bajnok ZTE-ZÁÉV sportolói közül  a válogatott Nemes  Irén  560 fás teljesítménnyel még bekerült  a  vasárnapi tizenhatos  döntőbe. Kiesett viszont a zalaiak részéről a további küzdelmekből Airizer Emese,  Imre Viktória, és Mátyás Szilvia.

A  férfi verseny első napján,  Szegeden sem  maradt aranyérem nélkül  a   zalai különítmény. Nemes Attila,  a szezonban ugyancsak magyar bajnok ZTK FMVas versenyzője - aki ugye a nemrég zárult zalaegerszegi felnőtt csapat-vb-n is felállhatott társaival a dobogó legfelső fokára - nagyszerű formában dobott ezen a napon is, és 636 fás eredménye bajnoki címet ért.

Nemes Attila

A vasárnapi tizenhatos döntőbe klubtársai közül bekerült még  Boanta Claudiu,  Kiss Tamás, valamint  Járfás Szilárd. Búcsúzott ugyanakkor a további küzdelmektől Farkas Sándor, Fehér László, Fehér Zoltán és Pákai Zsolt.

A  két szombati  zalai aranyérmes versenyző pedig vasárnap is  remekelt.

Mind a két helyszínen összetettben  és  sprintben hirdettek ezen a játéknapon bajnokokat. Csurgai Anita - bár  saját bevallása szerint tartott a sprint számtól - jól teljesített, összetettben 843 fáig jutott,   teljesítménye pedig újabb magyar bajnoki aranyérmet hozott a konyhára.  A ZTE-ZÁÉV  tekézője  sprintben  a negyedik helyen végzett. Nemes Attila is folytatta menetelését. A kiváló  sportoló összetettben magabiztosan nyert, köszönhetően annak, hogy 840 fát ütött. Nemes ráadásul a sprintben is az elődöntőig menetelt, és végül itt is begyűjtött egy bronzérmet.

- Új rendszerben bonyolították le ebben az ében az egyéni bajnoki versenyt - összegzett a két versenynap után Fehér László, a ZTK-FMVas játékosa és edzője. - A   rivális  Szeged otthonában két bajnoki címet szereztünk, ami igencsak dicséretes teljesítmény. Nemes Attila remek formában versenyzett, de a többiek is helytálltak a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!