Sport

2013.06.19. 12:38

Megye I. - Az Andráshida egyre közelebb az aranyhoz (fotókkal, videókkal frissítve)

Megyei körkép - A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában az Andráshida előnye öt pont és egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez, mivel a Csesztreg kikapott a Lenti TE-től. A Zalalövő teskándi sikerével helyet cserélt a Csesztreggel és a második helyre lépett elő. A Zalaszentgrót kilenc gólja ugyancsak kiemelendő.

Zalai Hírlap

Femat-Csesztreg-Lenti TE 2-3 (1-1)

Csesztreg, 400 néző. Jv.: Kiss N.

Csesztreg: Balogh Kasza, Pászti, Molnár, Nemsics, Bagó (Hermán), Szabó Zs., Nagy, Kiss, Szabó P., Pethő. Edző: Fentős Pál.

Lenti TE: Papp Lőrincz, Czigány, Balla, Orbán (Kancsal), Kondákor, Kiss (Pozsgai), Takács (Szekeres), Völgyi, Sebők, Nagy. Edző: Hermán István.

Változatos, jó iramú, színvonalas rangadót láthattak a nézők. A helyzeteiket jobban kihasználó vendégek vihették haza a három pontot.

Gólszerzők: Szabó P. (2), ill. Balla (11-esből), Pászti (öngól), Völgyi. Jók: Szabó P., Nagy N., Molnár, ill. Czigány, Balla, Kondákor, Völgyi. Ifjúsági: Csesztreg-Lenti TE 2-4.

Kopecskó János beszámolója a találkozóról:

Szép számú nézősereg fogadta a pályára kilépőket. Az első perctől fogva érezhető volt, hogy mindkét csapat a támadó játékot választotta. A játék elején Pethő, majd Bagó került a vendég kapussal szembe, de a várt gól elmaradt. Az ellenfélnek is több ígéretes helyzete volt. Az első félidő végéhez közeledve, Szabó Péter nagyszerű lövése után született az első hazai gól, melyre a lentiek egy megítélt tizenegyes Balla általi értékesítésével válaszoltak, 1:1.

A második félidőben újra Szabó Péter volt eredményes, 2:1, majd egy jobboldali beadás után Pásztiról pattant a labda a hazai kapuba, 2:2. A mérkőzés végeredményét Völgyi Márk a 88. percben állította be, 3:2.

Változatos, jó iramú, színvonalas rangadót láthattak a nézők. A helyzeteiket jobban kihasználó vendégek vihették haza a három pontot.

A szomszédvári rangadó után a két szakvezető így nyilatkozott.

Fentős Pál: - Saját magunkat vertük meg, ugyanis kihagytuk a helyzeteket. Ezek alapján három góllal nyernünk kellett volna, ami viszont a Lenti érdemeit egyáltalán nem kissebbíti. Gratulálok az elklenfélnek a sikerhez.

Hermán István: - Az első tizenöt percben megilletődötten futballoztunk és a Csesztreg irányította a játékot. Fontos volt, hogy a félidő vége előtt, amikor a hazaiak vezetéshez jutottak, gyorsan sikerült az egyenlítés büntetőből. A második játékrész is változatos futballt hozott, hiszen mi játszottunk jobban, de az utolsó tíz percben a Csesztreg megint irányított, s ekkor jött jókor Völgyi bombagólja, amivel nyertünk. A házigazdáknak több lehetőségük volt, mi viszont eggyel több gólt lőttünk. Szerintem a megyei bajnokság legjobb csapatát vertük meg.

Kiskanizsai Sáskák-Szepetnek 1-1 (1-1)

Kiskanizsa, 150 néző. Jv.: Kondákor.

Kiskanizsa: Munkácsi Csordás, Németh G., Szántó, Horváth, Ganzer, Gyulai, Kálovics, Németh R., Kálcsics, Szelei (Farkas). Edző: Ifjovics Ferenc.

Szepetnek: Csáki Farkas, Szabó, Balázs, Kalinics, Mercigány, Nagy, Sáfrán, Kovács (Budai), Szalai, Luki. Edző: Iványi Lajos.

Kiélezett küzdelem, helyzetek mindkét oldalon.

Gólszerzők: Kálcsics, illetve Mercigány. Jók: Gyulai, Kálcsics, Munkácsi, Csordás, Németh G., illetve Balázs, Farkas, Szalai. Ifjúsági: Kiskanizsa-Szepetnek 1-3.

Semjénháza-Z. Becsali-Tungsram 1-2 (0-1)

Semjénháza, 50 néző. Jv.: Siket.

Semjénháza: Benkő Nagy, Hollander, Szollár (Stropka), Kuzma, Szabó, Kovács, Tóth, Mulasics, Kocsis (Kapus), Beke. Játékos-edző: Csóka Zsolt.

Z. Tungsram: Lepár Horváth B., Gáspár, Szekeres, Erdélyi (Sárközi), Gulyás, Farkas (Dömötör), Lukács, Orbán (Simon), Németh (Molnár), Balogh. Edző: Lepár Attila.

Hazai részről rossz edzői felfogás, megérdemelt hazai győzelem.

Gólszerzők: Tóth Z. (11-esből), illetve Erdélyi, Németh. Jók: Kuzma, Stropka, illetve az egész csapat. Ifjúsági: SemjénházaZ. Tungram 2-1.

Zalaszentgrót-Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk 9-0 (2-0)

Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Vizi.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. Balogh Á. (László Zs.), Hajmási, Éder, Vasas, Páli N., Kovács D., Ferenczi, Gájer, Komoróczi (Csarmasz), Tóth D. (Horváth B.). Edző: Rózsa László.

Pókaszepetk: Juhász Füzi, Pintyőke, Pölcz, Bertók, Száraz (Kovács B.), Mondai (Huszár), László (Pál), Seres (Varga), Csécs Z., Hemela. Edző: Németh Ferenc.

Rangadóhoz méltó mérkőzés, mely hűen tükrözte a hazai fölényt.

Gólszerzők: Komoróczi (2), Balogh Á., Tóth D., Gájer, Páli N. (2), Horváth B., Ferenczi. Jók: az egész csapat, illetve senki. Ifjúsági: ZalaszentgrótPókaszepetk 0-3.

Gellénháza-Farkas-Pálinka-Evo-Komplex Egervár 2-2 (1-1) (Fotók)

Gellénháza, 150 néző. Jv.: Husz.

Gellénháza: Dóra Bakos, Simon, Friss, Domján, Dávid, Borsos Cs. (Borsos D.), Farkas, Koczor, Szegleti (Babati), Magyar. Edző: Kovács Imre.

Egervár: Németh D. Cséve, Dömötör, Pilisi, Hajas, Csalló (Németh B.), Bognár, Varga, Bencze, Szente, Krajczár (Bogdanovics). Játékos-edző: Bencze Péter.

Igazságos döntetlen.

Gólszerzők: Friss, Borsos Cs., illetve Pilisi, Csalló. Jók: Farkas, Simon, Friss, illetve Bencze, Németh D. Ifjúsági: GellénházaEgervár 7-0.

Tarr Sprint Andráshida-Műszer AutomatikaTótszentmárton 4-0 (3-0) (Fotók)

Andráshida, 150 néző. Jv.: Földszin A.

Andráshida: Babina Török, Dobos (Kovács B.), Szíjártó (Méhes), Tóth, Bandics (Kovács L.), Varga (Sziráki), Sági A., Rohonczi, Horváth (Huber), Sági G. Edző: Dobos Sándor.

Tótszentmárton: Lajkó Bróz, Plánder (Pókecz), Grudics, Tislér, Kovács (Kotnyek), Horváth, Kósa, Vuk, Kőrösi, Markek (Dezső). Edző: Visnovics László.

Megérdemelt hazai győzelem és kitűnő játékvezetés.

Gólszerzők: Tóth (2), Bandics, Szíjártó. Jók: Török, Tóth, Sági A., illetve Lajkó, Tislér. Ifjúsági: AndráshidaTótszentmárton 4-2.

Dobos Sándor: - A két gyors gólunk megkönnyítette a dolgunkat és ezzel a győzelemmel már tényleg csak egy lépésre vagyunk a bajnoki címtől. Viszont készülünk a következő mérkőzésre, de most valóban az volt a célunk, hogy a célt teljesítsük, amely sikerült.

Visnovics László: - Tartalékosan álltunk ki megint, ugyanis irányítónkra, Kovácsra nem számíthattunk és eltiltás miatt Sütőre sem. Csapatom erejét felőrölte a védekezés, ám ezt sem tudtuk maradéktalanul megvalósítani és a két hazai találat a minden tekintetben jobb Andráshida malmára hajtotta a vizet. Annyit még hozzátennék, hogy kevesen vagyunk, de akik hetek óta bizalmat kapnak, sajnos visszaélnek ezzel...

Technoroll Teskánd Szerszámsziget-Zalalövő Legea 0-3 (0-0) (Fotók)

Teskánd, 300 néző. Jv.: Matyi.

Teskánd: Fábián Szabó, Zelkó, Mátyás, Szita, Lepár, Németh (Lyes), Palkó, Kristóf, Gerencsér (Kellerman), Horváth (Mileji). Edző: Jandovics Jenő.

Zalalövő: Horváth G. (Ág), Horváth P., Pásztor, Kósik, Csáki, Gál (Wolf), Kaszás (Boros), Pintér, Flander (Toplak), Galambos, Bacsó (Erdei). Edző: Ostrom János.

Megérdemelt vendéggyőzelem.

Gólszerző: Erdei (3). Jók: senki, illetve Erdei, Horváth, Galambos, Pintér. Ifjúsági: TeskándZalalövő 5-0.

A győztes Zalalövő szakvezetője, Ostrom János így értékelt: - Mindenképpen győzelemre játszottunk, csapat szerkezete is ennek megfelelően lett kialakítva, de a Teskánd jól zárt és ez megnehezítette a dolgunkat. Az első találatunk utánm aztán már a házigazda is jobban kinyílt, s utána már mi is felszabadultabban játszhattunk. Matematikailag még befogható az Andráshida, de ha a második helyet szerezzük meg most már ez a célunk nekünk az is a bajnoki címmel érne fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!