Sport

2013.06.10. 18:14

Kostorják Zsolt edző bent tartotta a Nagypálit, majd lemondott

Zalaegerszeg - Élvonalbeli csapat marad a Páter Fit Well Nagypáli női labdarúgó együttese, amely vasárnap drámai csatában, osztályozón harcolta ki a bent maradást a Győri ETO FC ellen. Hétfőn aztán talán csak a kívülállók számára váratlanul Kostorják Zsolt edző bejelentette: távozik a klubtól.

Kerkai Attila

Potyogtak a könnyek a találkozó előtt és potyogtak később, a 120 perces csata után is, de micsoda különbség volt a kettő között! A kezdőrúgást ugyanis Vincze Sándorné, a csapat tulajdonképpeni alapítója végezte el, aki Nagykutason szervezett 17 évvel ezelőtt csapatot, amely tavaly óta Nagypáli néven futott, de továbbra is az ő elnökletével. Végh Renáta sírt és átölelte Erzsi nénit, akinek szintén potyogtak a könnyei, s vélhetően a többi játékosnak is. És még el sem kezdődött a vasárnap déli osztályozó, mely számos fordulat után 4-1-es Nagypáli sikert hozott, és ezzel bentmaradást a hazaiaknak, hisz a zalai csapat két hete Győrben 3-1-re kapott ki.

Sárga szerelésben a nagypáli Luczi Evelin igyekszik kicselezni győri játékosokat a vasárnapi meccselni. Fotó: Pezzetta Umberto

E pillanatokban a lányokkal együtt Kostorják Zsolt edző is elérzékenyült, ám ezek már az öröm és a megkönnyebbülés könnyei voltak: NB I-es marad a csapat.

- Hittem benne, hogy sikerül a győri vereség után is bent maradnunk, de azt is tudtam, hogy nem ússzuk meg kapott gól nélkül - árulta el Kostorják Zsolt, aki úgy nyilatkozott felvezető írásunkban, hogy meglepetést is előkészítenek vasárnapra, ami nem más volt, mint: - Vincze Sándorné köszöntésére gondoltam, aki erről semmit sem tudott. Ugyan lemondott, de június végéig még ő az elnök, s azt hiszem nagyszerű ajándékot kapott a lányoktól. Ami aztán engem is végképp meglepett, hogy amikor a két kiállítás után tíz-tíz játékos maradt a pályán, lányaim mennyire oda tudták tenni magukat. Ami alapból elvárható, csakhogy míg ez a Győr heti 6-7 edzéssel készül, mi ennél jóval kevesebb alkalommal találkozhatunk. De felvettük velük a harcot.

Kostorják Zsolt elmondta azt is: amikor a télen átvette a csapat irányítását, két célt fogalmazott meg: egységes csapat kialakítását és az egyenes ági bent maradást.

- Az első cél nagyon hamar teljesült, s bár a másik nem, viszont nem adtunk fel, s ezért is maradtunk bent - folytatta, s ekkor ő "húzott" egy meglepőt. - Az NB I megvan, én viszont a találkozó után a csapat és a vezetés előtt bejelentettem: a Nagypálinál ez volt az utolsó mérkőzésem. Hogy miért döntöttem így, nagyon összetett, és sok nyitott a kérdés is van még ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy a női labdarúgástól nem akarok elszakadni, ráadásul úgy, hogy maradok Egerszegen.

A női futball érdekében

Az élmények még frissek, de úgy tűnik, hogy Kostorják Zsolt, a Nagypáli edzője nem egy hirtelen ötlettől vezérelve döntött a távozás mellett. A női futball népszerűsítése pedig napi aktualitás, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség előírása szerint az NB I-es kluboknak már az ősztől kötelező lesz indítania legalább egy U15-ös lány csapatot a bajnokságban, az NB II-es együtteseknek pedig jövőre érkezik el ez a határidő. És ez a minimális elvárás, mert közben semmi sem tiltja, hogy akár több leány illetve női csapattal is számoljanak a klubok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!