Sport

2013.06.05. 19:39

Hosszabbításos döntő zárta le a Magyar Kupa zalai selejtezőjét

Zalaegerszeg - Az időjárás megkegyelmezett végül a labdarúgó Magyar Kupa Zala megyei selejtezője döntőjének, és az U13-as megyei bajnokság fináléjának. Az esőt megúszta mindenki, bár hűvös, szeles időben zajlottak le szerdán a találkozók a ZTE-stadionban.

Kerkai Attila

A fiatalok kezdték a programot, pontosabban az a hat csapat, amely a Bozsik-program keretében eljutott a végső küzdelmekig. A két, három csapatos csoportban zajlott előcsatározás után következtek a helyosztók, és végül az Adráshida fiataljai győztek, akik a döntőben a Lenti TE-t verték 1-0-ra. Persze minden kissrác nyert, hiszen a megyei szövetség részéről telitalálatnak bizonyult a ZTE-stadionba hozni a finálét, ami maradandó élményt adott a gyerekeknek.

A végeredmény: 1. Andráshida, 2. Lenti TE, 3. ZTE-Landorhegyi, 4. Gelse, 5. Hévíz, 6. Semjénháza.

A fiatalok után pedig következhetett a Magyar Kupa Zala megyei selejtezőjének döntője. Amely nem volt előzmények nélkül, ugyanis az Andráshida és a Zalaszentgrót is játékosokat veszített a nap során. Mindkét együttesben akadnak labdarúgók, akik rendészeti tanulmányokat folytatnak és őket a kialakult árvízhelyzetre való tekintettel szolgálati helyükre rendelték. A hidaiaktól Kovács György, míg szentgróti oldalon Fodor Attila, valamint a megyei bajnokság gólkirálya, Tóth Dániel is kihagyni kényszerült a találkozót. A nézőtéren szépen gyülekeztek a nézők, nagyon sokan jöttek Zalaszentgrótról is.

Zalaszentgrót-Tarr Sprint Andráshida 1-2 (1-2, 1-1, 1-1)

Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Lakics (Huszár, Szalai).

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Balogh Á. (Virágh, 28.), Komoróczi K., Éder, Balogh Z. - Gájer P. (Lakatos, 105.), Láncz - Páli N., Gájer F. (Csarmasz, 93.), Ferenczi - Komoróczi B. Edző: Rózsa László.

Andráshida: Osbáth - Sági G., Bandics, Török, Varga (Sziráki, 67.) - Szi, Gál, Rohonczi (Kovács L., 61.) - Polareczki (Horváth L., 46.), Vittman, Tóth L. (Szíjártó, 86.). Edző: Dobos Sándor.

A megyei bajnok Zalaszentgrót és az NB III Bakony-csoportjának ezüstérmese, az Andráshida találkozott tehát a fináléban, és az gyorsan kiderült, hogy mindkét csapat presztízst csinál ebből az összecsapásból. Nagy volt a hajtás, de helyzet kevés akadt, aztán egy szép akció végén a grótiak szereztek vezetést. Komoróczi B. jól játszotta meg Ferenczit, aki 7 méterről lőtt a kapuba, 1-0. Két perc múlva viszont jött a válasz: ekkor Tóth L. szép cselekkel játszotta tisztára magát, visszagurítását pedig Gál 5 méterről helyezte a hálóba, 1-1. A gyors gólváltás után megint inkább a mezőnyben folyt a játék, de nem eseménytelenül. A hidaiak távoli lövései okoztak veszélyt, de a félidő vége megint helyzeteket hozott. A 45. percben Ferenczi 30 méteres lökete a felső léc és a bal kapufa kereszteződésénél csattant, az ellentámadásból pedig Vittman hagyott ki nagy helyzetet.

A második játékrész elején mintha a Zalaszentgrót kezdett volna bátrabban, de aztán kiegyenlítődött a mérkőzés. A lelkesedésre továbbra sem lehetett panasz, de igazi helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. A 71. percben aztán Gál lépett ki, de egy ütemet kivárt a lövéssel és Tóth hárított. Eljött a hajrá is és nem úgy tűnt, hogy dönteni tudnának a felek, így érett a hosszabbítás és következett is a ráadás.

Melynek 10. percében egy szöglet után Vittman szerzett vezetést az Andráshidának, 1-2. A találkozó eldőltét elősegítette, hogy a szentgróti játékosok sorra görcsöltek be, elkészültek erejükkel.

Gólszerzők: Ferenczi (15.), ill. Gál (17.), Vittman (100).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!