Sport

2013.06.06. 16:03

"Élmény volt így játszani"

Zalaegerszeg - Megtelt a ZTE-stadion melletti parkoló szerda este, ami Rózsa László szavait támasztotta alá: a Zalaszentgrót labdarúgóinak edzője ugyanis úgy fogalmazott, hogy fociláz van most a zalai kisvárosban. Sokan is jöttek a grótiak a Magyar Kupa Zala megyei selejtezőjének szerdai fináléjára, amit az Andráshida nyert meg, de most a vesztesnek is taps járt.

Kerkai Attila

Jó mérkőzést láthattunk, mi több, remek hangulatban. Köszönhetően a rengeteg szentgróti szimpatizánsnak, akik a  lelátói hangok alapján az ezerfős közönség nagyobb részét adták.  A hosszabbítás után eldőlt finálét végül az Andráshida megérdemelten nyerte 2-1-re, de ez volt  az  a mérkőzés, amely után  a Zalaszentgrótnak sem kellett szégyenkeznie.  A megyei bajnok csapatának tagjai a 2x15 perces hosszabbításra már sorra görcsöltek be, amit kétféleképpen  is lehet értékelni. Az egyik variáció az lehet - ami  persze nem igaz -, hogy nincs erőnlétük a fiúknak, a másik, hogy kiadtak magukból mindent.  Ez utóbbi inkább  áll közelebb a valósághoz, és ez az, ami  egyben  nagyon is értékelendő.

- Azt gondolom, hogy a szépszámú nézősereg jól szórakozott és nem véletlenül jutott ez a két csapat a fináléba - értékelt a találkozó után Rózsa László, a Zalaszentgrót edzője. - Fiatal csapat a miénk, de miután mi nem tudunk heti négy edzést tartani, arra  nincs felkészülve, hogy ilyen iramú, ráadásul  hosszabbításos meccseket vívjunk. Nem vallottunk szégyent, de elfáradtunk,  hiszen kevesen maradtunk két alapemberem hiányában. Mondjuk, ha  Tóth Dani is játszik,  az azért sokat jelentett volna...

A megyei bajnokság gólkirályát, Tóth Dánielt és Fodor Attilát  az árvízi helyzet miatt rendelték  állomáshelyükre, hiszen rendészeti tanulmányokat folytatnak, s ugyanígy  az andráshidaiaktól Kovács György sem lehetett ott a fináléban. Visszatérve a mérkőzésre, a grótiak egyik legjobbja Páli Norbert volt, aki már arról is beszélt, hogy reméli: elegendő lesz a két nap a  pihenésre, hiszen szombaton a Zalaszentgrót az NB III-ba jutásért rendezendő osztályozón, az Újbuda ellen lép pályára a fővárosban.

- A csapat a lehető  legtöbbet hozta ki magából,  és  készülünk a szombatra. Tavaly is döntősök voltunk és  az idén is, de mindkétszer veszítettünk, most  azonban azt mondom: jövőre, harmadszorra sikerülni fog! Ezt a második helyezést most édesapámnak ajánlom, aki jelenleg külföldön van és  műtét előtt áll - mondta Páli Norbert.

A győztesek pedig joggal ünnepeltek. A Tarr Sprint Andráshida keményen megdolgozott a sikerért, de megérdemelten nyert és söpörte be a gratulációkat.

- Élmény ilyen miliőben futballozni, pláne akkor, ha nyer az ember csapata - ezt már Dobos Sándor, a hidaiak  edzője mondta nem sokkal a lefújás után. - Méltó befejezése volt ez a sikeres kupadöntő a  szezonunknak,  az arannyal felérő NB III-as ezüstérmünk után. Ez a találkozó is megmutatta, hogy a Zala megyei igenis   egy  erős bajnokság. Azt kívánom a grótiaknak, hogy nyerjék meg az osztályozót. Ami segítséget lehet, azt megadom edzőkollégámnak az ellenfél feltérképezésében, hiszen egy bajnokságban szerepeltünk  az Újbudával.

A  hosszabbításban esett találattal nyert a Hida, amit Vittman Ádám szerzett. Jókor volt jó helyen, vagy érezte, hová kell helyezkednie? Ezt kérdeztük tőle.

- Amikor megkaptam a labdát és befordultam, pattant egyet a labda, s akkor éreztem, hogy ezt már nem lehet kihagyni - válaszolta. - De nem volt könnyű mérkőzés, mert egy nagyon jó csapattal játszottunk, amely nagy iramot is diktált. A bajnoki ezüstérem után ez a kupagyőzelem most számunkra a bónusz és nagyon értékes is.

Jó döntés végigjátszani

A megyei szövetség részéről telitalálatnak bizonyult, hogy most sem hagyta annyiban...  A  Magyar Kupa megyei selejtezőiben ugyanis a legjobb négy csapat jut fel az országos táblára, s elvileg az elődöntőknek és a döntőnek ebből a szempontból már nincs tétje. Illetve mégis, méghozzá a presztízs.  Ezért is  jó döntés,  hogy a kupában  a győzelemig játszanak, s ahogy tavaly (akkor az NTE 1866 nyert), úgy  az  idén is a hosszabbítás után nagyon izgalmas csatában  dőlt el a győzelem sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!