Sport

2013.05.05. 14:35

Zalai futóé az idei legjobb eredmény

Zalaegerszeg - A Sárváron rendezett 12 és 24 órás ultramaratoni futóbajnokságon szép zalai sikerek születtek, s nem is maradtak elsőségek nélkül megyénk futói.

Kerkai Attila

A 12 órás számban Sifterné Doszpot Andrea (Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE) teljesítménye kívánkozik az élre, aki mindvégig lendületes, egyenletes futásával egészen 131,1 km-ig jutott. Ezzel az eredménnyel nemcsak a sárvári viadalt nyerte meg, hanem egyszersmind az idei világranglista élére is ugrott. Azaz: 2013-ban a női mezőnyben mindeddig nála hosszabb távot senki nem teljesített még az egész világon! A férfiak mezőnyében klubtársai, Mézes Tibor Sólyom (120,7 km), Lakatos Roland (110,4) és Tölli Tamás (107,4 km), valamint a Kanizsai Futóklub színeiben dr. Molnár Zoltán (87,2 km) indultak, közülük Mézes Tibor Sólyom állhatott fel a korosztályos dobogó második fokára.

Sifterné Doszpot Andrea a sárvári verseny közben. Fotó: Horváth Péter

A 24 órás szám rangját emelte, hogy a sárvári verseny egyben a 24 órás ultrafutás hivatalos magyar bajnoksága is. Ennek fényében különösen dicséretet érdemel Katz Rudolf (Kanizsai Futóklub) 156,2 km-es, illetve Szittár Rudolf (Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók) 153,7 km-es eredménye, mellyel korosztályuk első, illetve második helyén végeztek. Életük első 24 órás versenyének teljesítéséhez kell gratulálni csapattársaiknak, a kanizsai Horváth Vilmosnak (131,5 km) és a vonyarcvashegyi, de zalaegerszegi színekben versenyző Lőrincz Endrének (124,7 km). Szabó Béla (Gyenesdiás) teljesítette még zalai indulóként a leghosszabb számot (109,3 km).

Az egyéni versenyek mellett betétszámként egyidőben váltócsapatok is versengtek a sárvári kastély körül, itt valósággal taroltak a zalai csapatok. A női mezőnyben az abszolút első két helyet hódította el a Kanizsai Futóklub és a ZASZ SE csapata, míg a férfi váltóknál a ZASZ SE több váltóval indult, elfoglalva többek között az abszolút első, harmadik és ötödik helyet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!