Sport

2013.05.15. 14:29

Hétfőn startol a III. Bánkuti-szlalomverseny

Nagykanizsa - Május 20-án, pünkösdhétfőn rendezik a III. Bánkuti László Emlékkupa autós szlalomversenyt Nagykanizsán.

Ennek apropóján Dobri Noémi, a Kanizsa Autó- és MotorSport Egyesület elnöke elmondta, ezúttal a nagykanizsai vásárcsarnok parkolójában lesz kialakítva a pálya, mely így teljesen más vonalvezetésű lesz, mint volt a korábbi helyszíneken, de a technikás vezetésnek itt is főszerep jut.

Parti Máté, a KAMSE autós szakágának vezetője biztos abban, hogy remek trükköknek lehetnek tanúi a kilátogató érdeklődők.

- A '90-es években ez a parkoló már volt helyszíne úgynevezett bajnokok tornájának, melynek keretében igazi nagyágyúk is mentek már ebben a környezetben - fogalmazott a pálya kijelölésében is oroszlánrészt vállaló szlalomos. - Ezúttal persze nem csupán a szlalom, de a gyorsaság is szerepet kap, és külön figyeltünk arra, hogy a különböző méretű autóknak is feküdjön a vonalvezetés. Eddig nem csupán városunkból, de a régióból is sorjáznak a nevezések, melyeket péntekig lehet leadni.

A gépátvétel reggel 7 órától lesz, délelőtt tízkor pedig az első autó startját tervezik. A látványos autózás mellett a versenynek lesz abszolút értékelése is: ekkor úgynevezett párbajok keretében mehetnek a sofőrök úgy, hogy a végén a legjobb marad egyedül - győztesként. A rendezvény szpíkere a szlalomosok világában jól ismert Kőváry Barna lesz, aki persze a pálya teljesítéséből sem maradhat ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!