Sport

2013.05.16. 16:00

Ferenczi Melinda egyéni csúcsa

Zalaegerszeg - Csehország volt a soros rendezője a visegrádi országok ifjúsági atlétái nemzetközi versenyének. A Svitavyban megrendezett versenyen három Zalaszám ZAC atléta is rajthoz állt Magyarország képviseletében.

Bóbics László

Mindhárman helytálltak a nem éppen ideális hűvös, szeles, esős időben. Ferenczi Melinda idén a fedett pályán nyújtott bajnoki aranyérem sorozat és országos csúcsok után az év első rangos nemzetközi versenyén két ragyogó győzelmet is aratott.  Ezúttal 100 m-en 12 mp-en belüli kiváló egyéni rekorddal - 11,97 mp-es idővel - győztesként szakította át a célszalagot.  Egy óra múlva 200 m-en ismételt: ebben a számban is nagyszerűen futott és győzött 24,86 mp-vel.

Ferenczi Melinda remek egyéni csúcsot futott. Fotó: Bóbics László

Köcse Richárd is jó teljesítményt nyújtott mindkét rövidtávon. Előbb 100 m-en (11,14 mp) lett harmadik,  majd 200 m-en (22,51 mp) másodikként végzett.

A harmadik zalaegerszegi  atléta, Hári Anna is elégedett lehet, hiszen  bejutott a 100 m-es gátfutás döntőjébe, ahol  7. lett (14,73 mp).

Kámán Ferenc,a Zalaszám ZAC vezetőedzője,a magyar válogatott rövidtávfutó szakágvezetője elégedett volt az egerszegi atléták teljesítményével. A nemzetközi versenyeken való versenyzés tanulságait pedig majd itthon, edzéseken kell levonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!