Sport

2013.04.20. 15:59

Negyedszer is ZTE-siker

Két héten belül a harmadik hazai mérkőzését játszotta a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata és a szombati BKV Előre elleni újabb találkozó is a zalaiak szemszögéből nézve a nyerhető kategóriába tartozott.

Kerkai Attila

És nem   lógott ki ez a találkozó sem a sorból, ugyanis a ZTE FC zsinórban a negyedik sikerét is elkönyvelte, de a játékával már nem lehet elégedett - enyhén szólva sem. 

ZTE FC-BKV Előre  1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 1650 néző. Jv.:  Mészáros (Becséri, Mohos). ZTE FC: Jahic - Kocsárdi, Budovinszky, Bogunovic, Nagy Z.  - Simonfalvi (Kovács G., 74.), Hajdú. - Seye (Sluka, 83.), Grbic, Frizoni (Babati, 60.) _ Pavicevic. Vezetőedző: Simon Antal. BKV Előre:  Horváth G. -Tóth M., Wilson, Nyárásdy - Tóth A., Máj (Michel, 69.), Horváth L., Mayer (Berki, 55.), Sebők I. - Szabó V., Eszlátyi. Vezetőedző: Soós Imre. Gólszerző: Seye (24.), 

A mérkőzés előtt akadtak kérdőjelek a zalai együttes összeállítását illetően, azonban végeredményben túl nagy meglepetést nem jelentett a szombati kezdő tizenegy összetétele. Aki az előzetes hírek alapján sérüléssel bajlódtak, mind vállalták a játékot  és az egymeccses eltiltását letöltött Pavicevic is visszatért a csapatba.  Kovács Gergő is, igaz, ő a kispadon kapott helyet azt követően, hogy  négy találkozóra „kivonta”  magát a forgalomból  gyirmóti kiállításával, ami még március 10-én történt

Ám ennyit a múltról, de a kezdeti percek éppenséggel nem adtak okot arra, hogy  belemelegedjünk a találkozó történéseibe. A BKV ugyan próbált letámadni, de rengeteg hiba csúszott nem csak a fővárosiak, de a ZTE FC játékába is. Túl sok jót és szépet nem lehetett feljegyezni, a zalaiak próbálták tömni  a kapu lőtt helyezkedő Pavicevicet, de közben gyatra beadások is születtek.

A 23. percben viszont végre a pontosság nyert teret, amikor megszületett a zalaiak vezető találata. A büntető területére érkező labdát Frizoni nagyszerűen és pontosan fejelte vissza a szemből érkező Seyének, aki félmagasan 10 méterről  a kapu bal oldalába lőtt, 1-0.

Fotó: Umberto Pezzetta

Ez a támadás valóban szép volt, de érdekes módon a gól után a fővárosiak kezdtek éledezni, ami nem meglepő, hiszen veszíteni valójuk nem volt, a ZTE FC  részéről viszont elmaradt a felszabadult játék. Sőt, gyengén játszott, s még csak azt sem lehetett mondani, hogy az ellenfél hibákra kényszerítette volna.

Az egerszegiek számára óhatatlanul kellett volna még egy találat, ugyanis a szombati játék alapján a BV Előre elvileg bármikor találhatott volna egy gólt. Az 51. percben jött is egy jó lövés, amely lepattant a zalai védőkről, de figyelmeztetésnek bőven megfelelt: ennél a játéknál több kell.  Az 56. percben a BKV kapusa nem először jött ki túl bátran, Frizoni érzett rá a lehetőségre és meg is szerezte a labdát, de beadására nem érkezett senki.

 

Nem ment a ZTE-nek, vezetett ugyan, de a játéka korántsem volt meggyőző. A fiatal Babatit küldte pályára Simon Antal vezetőedző, a frissítés persze indokolt volt, a lehívott Frizoni viszont még azok közé tartozott, aki próbált futballozni.  A félidő derekán aztán kényszerű csere következett zalai oldalon.

Egy ütközés következtében Simonfalvi maradt a földön, s azonnal jelezték, hogy segítségre szorul. Ugyan felállt és a saját lábán hagyta el a játékteret, de a csapatorvos jelezte, cserélni kell, hiszen ha csak rövid ideig, de valószínű elvesztette az eszméletét. Simonfalvi láthatóan vissza akart térni a játékra, de nem engedték, s alighanem ez volt az ésszerű megoldás a játékos érdekében.

A pályán viszont nem sokat   változott a helyzet, a ZTE képtelen volt veszélyesen támadni, a BKV pedig tördelte a játékot és próbált kiegyenlíteni. Végül a ZTE FC megnyerte ezt a mérkőzését is, méghozzá zsinórban a negyediket, azonban gyenge futballal.

Simonfalvi lenyelte a nyelvét, de már jól van

A szombaton lejátszott ZTE FC-BKV Előre NB II-es labdarúgó-mérkőzésen a 74.  percben Simonfalvi Gábor, a hazaiak játékosa  egy felugrás után a földön maradt.  A társak azonnal jelezték, hogy baj van, érkezett is a segítség, hogy aztán a játékos már a saját lábán hagyja el a játékteret.

Igen ám, de közben dr. Magyar László csapatorvos jelezte, csere lesz, amivel láthatóan a játékos sem értett egyet. Némi vita is kialakult a kispadnál, de az orvos hajthatatlan maradt és ezt jól tette! Simonfalvi ugyanis lenyelte a nyelvét és a lefújás után már ő is egészen másként értékelte a dolgokat.

- Arra emlékszem, hogy ütköztem és azt követően  mindenki körüláll. Számomra az egész nem tűnt többnek, mint egy másodpercnek, amíg nem voltam eszméletemnél -  emlékezett vissza  az esetre a játékos, akimég szombaton este  kórházi kivizsgáláson is átesett, s úgy tűnik nincs komolyabb gond, de néhány napot pihennie kell.

A csapatorvos viszont ennél sokkal reálisabban tudta felmérni a helyzetet.

- Lenyelte a nyelvét, s amikor odaértünk hozzá, ez már nyilvánvaló volt, hiszen lila volt az arca és nem lélegzett. Legalább húsz másodpercig oxigénhiányos állapot állt fenn, s ebben az esetben nem szabad kockáztatni. Még akkor sem, ha vissza akart menni, mert ő úgy érezte, de ez nem játék, itt emberi életről van szó -  fűzte hozzá az esethez dr. Magyar László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!