Sport

2013.04.16. 14:14

Jégkorong: negyedik helyen a Titánok

Zalaegerszeg - A 12-13 évesek számára megrendezett I. Soulum Kupa jégkorong tornán hat magyar csapat mellett négy neves szlovák klub is képviseltette magát az elmúlt hétvégén a zalaegerszegi jégcsarnokban.

Bóbics László

A háromnapos tornán 226 ifjú hokis küzdött a jégen. Sok izgalmas és színvonalas mérkőzést láthatott a publikum: a teli lelátót szlovák és magyar szülők foglaltak helyet főleg. A zalaegerszegi fiatalok remekül helytálltak az erős mezőnyben, hiszen sikerült megszerezniük a negyedik helyet. A tornát a fehérvári ifj. Ocskay Akadémia néhány fiataljával megerősített győri csapat nyerte meg. A kupa all star csapatába a hazaiak közül Rétfalvi Kristóf került be.

- Külön öröm számunkra, hogy a tornára idelátogató több mint 160 szülő elégedett volt a vendéglátásunkkal, remekül  érezték magukat  városunkban, és egyértelműen kinyilvánították, hogy jövőre is szívesen visszatérnének hozzánk - mondta Tóth Zoltán, a házigazda Titánok technikai vezetője. - Úgy látszik egyre jobban belerázódunk a rendezvények szervezésébe, bár már eddig is sok pozitív visszajelzést kaptunk. Rendkívül fontosak ezek a megmérettetések a gyerekek fejlődése miatt, elvégre a honi bajnoki küzdelmek mellett más nemzetek hokikultúrájával is megismerkedhetnek.

A közeljövőben újabb torna vár a zalaegerszegi fiatalokra, majd rövid szünet következik a jégkorongozóknál. A klub vezetése pedig közben már az új szezonról is gondolkozik.

- Továbbra is rendezünk tornát, ezekre a környező országokból is szeretnénk meghívni csapatokat, és ezeket a látogatásokat lehetőség szerint viszonoznánk is - folytatta Tóth Zoltán. - Ezek a kapcsolatok a klub életében is fontos események, jó lehetőségek a város és az egyesület hírnevének öregbítésére.

A torna végeredménye:  1.   HC Győr, 2.   HKM Zvolen,  3.    Ferencváros, 4.    Zalai Titánok, 5. Slovan Bratislava, 6. DAB Dunaújváros, 7.    HDC Kosice, 8. HC  Kosice, 9.   Farkasok Budapest, 10.  Vasas Budapest.

A hét végén a Titánok mini korosztályú csapata St. Pöltenbe utazik, ahol a helyi akadémia rendez egy nemzetközi tornát. Ez lesz az idei szezon utolsó nemzetközi erőpróbája az egerszegi hokisok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!