Sport

2013.04.17. 17:05

A legjobb edzés a mérkőzés - vallják a ZTE-nél is

Zalaegerszeg - Előkészületi mérkőzést játszott szerdán a ZTE FC, készülve a szombati bajnoki találkozóra. A második vonalbeli egerszegiek az NB III-as Répcelakot fogadták.

Kerkai Attila

Csak azok számára lehet furcsa, hogy a ZTE hét közben is mérkőzést játszik, akik nem ismerik az egerszegi szakmai stáb elképzeléseit. Mert a márciusi kényszerű halasztások után mostanra igencsak besűrűsödött a kék-fehérek programja is, és a szerdai találkozóval épp ezt a fokozott tempót szerették volna tartani.

- Szombat, szerdai ritmusban játsszuk a mérkőzéseinket, és azért kötöttük le ezt a találkozót, hogy ennek megfelelően haladjunk a felkészüléssel - árulta el Dzurják József, a ZTE pályaedzője. - Jövő szerdán is játszunk bajnokit, és előtte persze a szombati, BKV-Előre elleni csata következik. Amikor korábban Egerszegen dolgoztunk, akkor is törekedtünk rá Simon Antallal, hogy az aktuális bajnoki találkozónk előtt mindig legyen egy mérkőzés, és ne csak eddzünk.

Szerdán nem lépett pályára a még mindig sérült Kocsis Adrián és Mustapha Seye, valamint Denis Grbic és a kapus Safet Jahic is kihagyta a találkozót. Utóbbiakról kiderült: nincs súlyos sérülésük, de elővigyázatosságból  nem szerepeltették őket. Kovács Gergő viszont úgy lépett pályára a zalaiaknál, hogy a hétvégén akár bevethető is lehet, hiszen lejárt négymeccses eltiltása.

Szerdán az NB II Nyugati-csoportjában elmaradt mérkőzéseket pótoltak, melyek egyikén a ZTE következő ellenfele is érdekelt volt. Eredmények: BKV-Előre-Gyirmót 1-2, Csákvár-Kozármisleny 1-0.

ZTE FC - Répcelak 7-0 (5-0)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Molnár A.

ZTE FC, I. félidő: Vlaszák  Kocsárdi, Budovinszky, Bogunovic, Nagy Z.  Simonfalvi, Kovács G.  Babati, Szegleti, Frizoni  Pavicevic. II. félidő: Penksa  Babos, Pál, Vágó, Hajdú  Simonfalvi, Nánási  Babati, Sluka, Babos  Vágó. Gólszerzők: Pavicevic (4), Frizoni, Vágó, Babos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!