Sport

2013.03.05. 17:46

Szekeres Dorina egyre jobb formában versenyez

Zalaegerszeg - Gyakorlatilag a londoni olimpia óta nem sokat hallottunk Szekeres Dorináról, a EuropTec Zalavíz ZÚK úszójáról. Visszautazott a tengerentúlra folytatni egyetemi tanulmányait, ám az elmúlt hetekben hallatott magáról. Az egyetemi bajnokság most zajló sorozatában egyre jobb eredményeket ér el.

Kerkai Attila

Zala megyét a 2012-es nyári játékokon két sportoló képviselte, az atléta Kálovics Anikó (Zalaszám-ZAC) és az úszó Szekeres Dorina, aki csak pár napot töltött itthon a londoni olimpia után és máris visszautazott az Egyesült Államokba. Az Indiana University-n tanuló sportolónő továbbra is a ZÚK versenyzője, akire számítanak a válogatottban.

Szekeres Dorina a dobogó tetején a Big10 konferencia bajnokság 400 vegyesének eredményhirdetésekor

És hogy mi van vele odaát? Ezt kérdeztük Horváth Csabától, az egerszegi klub elnökétől és edzőjétől, aki javasolta: kérdezzük meg mi magunk, hiszen Dorina ezekben a hetekben is versenyeken vesz részt, és nem is teljesít rosszul. A gyors kapcsolatfelvételnek köszönhetően aztán kiderült: tényleg egyre jobb formába lendül az egerszegi lány.

- A tavalyi évet így utólag tanulóévnek élem meg, és rengeteg tapasztalatot szereztem - osztotta meg velünk Szekeres Dorina. - Az olimpia után úgy álltam neki a munkának, hogy tudtam mi vár rám. Magabiztos voltam, ismertem a csapatot, az edzőket, az edzéseket, és azt is tudtam, hogy miben kell fejlődnöm. Például mit kell másképp csinálnom, mint előtte. Ennek eredményeképp sikerült november végén az amerikai rövidpályás nyílt bajnokságon döntőt úsznom 400 vegyesen és egyéni rekorddal hetedik lettem. Nem könnyítettünk, edzésből mentünk a versenyre. Ezután még nagyobb kedvvel dolgoztam és még komolyabban készültem a február végi konferencia bajnokságra.

Ami az eredményeket illeti, csak tájékoztató jellegűek lehetnek, hiszen az említett tengerentúli viadalok számait egyaránt yard-on rendezték. Szekeres Dorina 400 vegyesen elért 4:10,93 perces ideje az amerikai nyílt bajnokságon a kinduló pont lehetett, hiszen következett az újabb lőrelépés: a múlt heti egyetemi konferencia bajnokságon már 4:07, 91 percet úszott, amivel megnyerte a 400 vegyes döntőjét is.

- Minden egyetem konferenciákba van sorolva, miénk az úgynevezett Big10, ami 12 egyetemet foglal magába - hallottuk a részleteket is. - Ezután jön az NCAA, vagyis az össz-amerikai bajnokság, ahol az ország legjobb egyetemista úszói vesznek részt és elég kemény szintidők vannak ahhoz, hogy valaki elinduljon ezen. Visszatérve a Minneapolisban rendezett Big 10-re: minden számban, amiben elindultam másodperceket faragtam a legjobbjaimon. A 400 vegyest megnyertem, 200 vegyesen ötödik, 200 háton hatodik lettem. Ezekkel az időeredményekkel kvalifikáltam magam az NCAA-re ami nagyjából két hét múlva következik, és egy igazi nagy verseny.

A Vb-t se hagyná ki

Szekeres Dorinát arról is kérdeztük, hogy mikor jön haza, és milyen tervei vannak a nyárra. Merthogy vannak, az most már nem lehet kétséges.

- Az NCAA után gyakorlatilag már csak a júniusi magyar bajnokságra készülök - mondta. - Valószínűleg csak közvetlenül előtte fogok hazamenni, addig itt készülök, és nem mellesleg, plusz két tantárgyat is letudok egy 6 hetes kurzus alatt a nyáron. Célom pedig a barcelonai vb-csapatba kerülés, és ezzel kapcsolatban bizakodó vagyok, mivel úgy érzem életem formájában úszok! Egyre érettebb, és tudatosabb vagyok, hála a jó eredményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!