Sport

2013.03.06. 17:27

Major Veronika a sportágának is nyert az Eb-n

Keszthely - A Balaton fővárosának egy reménysége, a 16 éves Major Veronika junior Európa-bajnok lett a futócéllövők dániai kontinensviadalán.

Bóbics László

A tehetséges sportoló remekül szerepelt, hiszen a bajnoki cím mellett egy ezüstérmet is nyert. Így minden bizonnyal felejthetetlen emlék marad majd számára Odense, az a dán város, ahol 16 évesen a nála 2 esztendővel idősebbek mezőnyében kétszer is felállhatott a dobogóra.

- Sportpályafutásom eddigi legeredményesebb versenyén vagyok túl - fogalmazott a roppan tehetséges Major Veronika. - Az is jó érzéssel tölt el, hogy az statisztikám szerint én voltam a legfiatalabb versenyző. Az elmúlt 2 évben a nyújtott teljesítményem fokozatosan javult. Tavaly már ott lehettem a világbajnokságon, ahol egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztem. Szerencsére sikerült a tőlem elvárt eredményeket hozni. Talán ennek is köszönhetem, hogy az egyesületem bízott bennem. A nagyon komoly felkészítést követően javasoltak a válogatottba, és végül utazó kerettag lettem. Szeretnék továbbra is komolyan edzeni, és újabb jó eredményeket produkálni. Ha ez így lesz, akkor a elérhetem újabb célomat. Nem titkolom, a kontinens bajnoki cím után jövőre szeretnék junior világbajnok lenni.

Major Veronika az egyik Odense-i eredményhirdetésen, a frissen nyert ezüstéremmel. Fotó: Befag KLK

Érthetően elégedett a keszthelyiek vezetőedzője, a hajdani Európa bajnok, Keczeli Zoltán.

- Vera rohamléptekben fejlődik, és a legjobbak közé történő beválogatása megalapozott volt - mondta a szakember. - Amikor a tavalyi és az idei versenyeredményeit kielemeztük,  összehasonlítottuk az ellenlábasok elmúlt kontinentális versenyeinek találataival, gyorsan kiderült, sportolónk éremesélyes. Az edzéseken a kiszabott munkát mindig maradéktalanul elvégezte. Fejlődése folyamatos volt. Edzőtáborban is nagyon szorgalmasan teljesített. Ezek mind-mind azt sugallták,  ott a helye a dániai Eb-n, és ha minden összejön, akár dobogós is lehet. Sikerült, meg is illette, mert mindent megtett a sikerért.

- A szövetség vezető is gratuláltak.

- Érthető, mert ez a siker nagyon kellet sportágnak. A MSSZ elnöke, Nagy György, és alelnöke, Boros György is meglátogatta a versenyt. Jó volt látni, hogy együtt szurkoltak Veráért az újonnan megválasztott szövetségi kapitánnyal, Györik Csabával. A szép sikert követően megfogalmazódott a futócéllövők támogatásának egy új rendszere. Örülnénk egy kedvező döntésnek. Verát és tehetséges társait is megilletné, hogy még jobb körülmények között készülhessenek.ú

- Mikor lesz a legközelebb versenyük?

Március 21-től négy napon át a keszthelyi légpuskás sportcsarnok ad helyet az országos bajnokságnak. Most erre készülünk. Sportolóink optimisták, és mint szervezők is szeretnénk megfelelni az elvárásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!