Sport

2013.01.14. 15:24

Péter Zoltán lemondott a csapat érdekében

Zalaegerszeg - Kedden kezdi meg felkészülését a Páter Fit-Well Nagypáli NB I-es női labdarúgócsapata a tavaszi sorozatra, azonban már nem Péter Zoltán irányításával. Az együttest ötödik szezon óta irányító szakember nemrég lemondott.

Kerkai Attila

A ZTE FC korábbi, 28-szoros  válogatott labdarúgójának, Péter Zoltánnak a neve az elmúlt esztendőkben szinte egybeforrt a Nagykutas, illetve most már Nagypáli női együttesével. Nem csoda, hiszen az ötödik szezont kezdték el az ősszel közösen, ami alatt az NB I-es  és az NB II-es  bajnokságban szerepelt a csapat. Sőt, a legutóbbi pontvadászatban a Nagypáli történetének legjobb eredményét érte el, ugyanis 5. lett, s ilyen előkelő helyezést addig nem produkált a zalai együttes.

 

Péter Zoltán a lányok gyűrűjében a szezon kezdetekor. Akkor még nem tudták, hogy a télig marad csak. Fotó: Pezzetta Umberto

 

Péter Zoltán mégis távozott a csapat éléről és adja magát a kérdés: miért?

- Egy kissé belefáradtam az egészbe - érkezett a válasz, de persze a részletekre is kíváncsiak voltunk. - A legutóbbi bajnokságban nagyon szép sikert értünk el, azonban a nyáron hat meghatározó tudású játékos távozott. Elkezdtük az új bajnokságot, de sajnos a feltételek sem voltak adottak. Elsősorban arra értem mindezt: sokan munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságuk miatt nem tudtak rendszeresen edzésre járni. De ezt is el kell fogadni, hiszen nem vagyunk profi csapat.  Emiatt az utolsó fél évben sokat szenvedtem, hiszen volt, hogy készültem az edzésre, hogy aztán a jegyzeteimet a szemétkosárba dobjam, mert  az élet átírta a programot. A múlt héten aztán döntöttem, s bár nagyon szép volt ez a négy és fél év a csapat élén,  én magam mondtam le.

Péter Zoltán életét játékosként, majd később edzőként is a futball töltötte ki. Volt utánpótlásedző, dolgozott az  NB III-ban, majd a ZTE FC pályaedzőjeként is felbukkant a neve, a legutóbbi négy és fél évet  pedig a női vonalon töltötte, miközben az MLSZ hivatalos ellenőreként az élvonalbeli mérkőzéseket is látogatja. Azt kérdeztük tőle: nem hiányzik-e majd neki a munka?

- Bevallom, most éreztem először, hogy a téli szünetben sem töltődtem fel, s nem hiányoznak az  edzések - válaszolta. - Egyelőre egy hét telt el a lemondásom óta, de most is úgy érzem, hogy muszáj volt meglépnem ezt, méghozzá a csapat érdekében is. Kicsit pihenek, de előbb-utóbb biztos, hogy hiányozni fog a munka. Azt gondolom, hogy akad még feladat a számomra, csak azt nem tudom még, hogy hol.

A váltás kapcsán megkérdeztük Vincze Sándornét, a Nagypáli csapatának elnökét is. Ő szintén azzal kezdte: a csapat meggyengült, ami valóban visszavette a teljesítményüket, de továbbra is a bent maradásért harcolnak.

- Zoli lemondása meglepetés is volt, meg nem is, hiszen előtte már voltak megbeszéléseink, s tett erre vonatkozó utalást  - így az elnök asszony, aki 17 esztendeje megszállottja, elkötelezettje a női labdarúgásnak. - Sokat köszönhetünk neki, és szeretnénk is megköszönni neki a munkáját. Január végén lesz egy összejövetelünk, ahová őt is meghívtuk. Nagykutason találkozunk, de nem azért, mert Nagypáliban ne fogadnának szeretettel bennünket. Ez az én kérésem volt most, például azért is, mert Péter  Zoli Nagykutason kezdte el a csapatot irányítani és ott szeretnénk elbúcsúzni tőle.

Házon belül oldották meg

A Páter Fit-Well Nagypáli csapata kedden kezdi meg felkészülését a tavaszra. Az utódlást csapaton belül oldották meg, ugyanis Vincze Sándorné elmondta, hogy az eddigi kapusedzőt, Kostorják Zsoltot kérték fel, hogy irányítsa a csapat edzéseit. A Nagypáli nehéz tavasz elé néz, ugyanis a Nyíregyháza visszalépése után a 9., azaz sereghajtó pozíciót foglalja el. A bent maradást így is kivívhatja, ugyanis közvetlen riválisaival azonos játékerőt képvisel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!