Sport

2013.01.14. 20:47

A ZTE NKK "elfogyott"

Zalaegerszeg - A bravúr lehetőségéről a sportban soha nem szabad lemondani, de a ZTE NKK női kosarasainak vasárnap nem sok esélye volt minderre. A listavezető Sopron érvényesítette erőfölényét (85-60), mégsem „verte agyon” a zalaiakat...

Kerkai Attila

Beszédesek voltak Székely Norbert szavai. A Sopron szakvezetőjének nyilatkozatába nem feltétlenül a kötelező udvariasság miatt került bele az ellenfél dicsérete. Székely ugyanis a ZTE NKK-ról úgy vélekedett, hogy csapatként gazdag repertoárral rendelkezik, melyeket a vasárnapi találkozón is felvonultatott, így sok sikert kívánt a zalaiaknak. Kétségtelen, hogy hízelgő ez a fajta megnyilvánulás, főleg egy olyan találkozó után, amelyben benne volt, hogy egy katasztrofális vereségbe „fut bele” a házigazda. Az alapszakasz végére ugyanis kissé elfogyott a ZTE NKK. Egyik légiósával (Michailova) elvált a csapat útja, egyik alapembere Vida Anna kellemetlen térdsérülés után a vasárnapi találkozón tért vissza a pályára, a megmaradt egyetlen magas ember, Horváth Zsófia pedig Achilles-ín problémák miatt csak a kispadról szurkolhatott társainak. Mindez túlságosan is sok volt, főleg egy olyan ellenféllel szemben, mint a Sopron, amely viszont válogathat a légiósok és a válogatott játékosok között. Jó csapatuk van, Magyarországon jelen pillanatban kimagaslóan a legjobb, amit vasárnap be is bizonyított.

 

Vida Anna (balról) szerencsére már játszhat, s biztos, hogy egyre jobb lesz, a képen a Sara Krnjiccsel való találkozása. Fotó: Katona Tibor

 

A ZTE NKK-nál most az a legfontosabb, hogy végre kiegyenesedjenek. Nem tudni, hogy Horváth Zsófia mikor térhet vissza, s mikor éri utol önmagát például Vida Anna. A válogatott játékos tipikusan olyan mérkőzést játszott, amely ebben a helyzetben szintén tipikusnak mondható: látszott rajta a kihagyás és a sérülés okozta óvatosság, máskor viszont villant. S mielőtt elfelejtenénk: erősítés gyanánt is elkelne még egy ember.

A ZTE NKK legközelebb szerdán (17.30) , a DKSK-t fogadja Magyar Kupa mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!