Sport

2012.12.02. 19:31

Sakk: A címvédő kanizsai csapat magabiztos győzelme

Nagykanizsa - Az újonc Dunaharaszti elleni fölényes győzelemnek köszönhetően másfél pontot ismét „rávert” az NB I-es tabellán 2. Paksra a csapatbajnokságban éllovas címvédő, az Aquaprofit-NTSK.

A nagykanizsai legénységből Bánusz Tamás és Medvegy Zoltán pénteken még a hévízi egyéni magyar bajnokságon vitézkedett – előbbi ezüstöt, utóbbi bronzérmet nyert. És a vasárnapi bajnoki párharc is neki sikerült jobban.

A hatodik táblán a kanizsai dr. Flumbort András (balról) fél pontot szerzett Loránd Norbert ellen. Fotó: Pásztor András

Aquaprofit NTSK– Dunaharaszti MTK 9:3

Eredmények (elöl a hazaiak): Balogh Cs.–Jovanovics döntetlen, Ivanisevics–Gonda L. 1:0, Pintér J.–Faragó I. döntetlen, Bánusz–Popovics Á. 1:0, Bérczes Dávid–Tompa J. 1:0, dr. Flumbort–Loránd döntetlen, Medvegy Z.–Végh E. 0:1, Galyas–Döry 1:0, Gara T.–Leviczky 1:0, Bodó–Pirisi 1:0, Kántor–Kovács L. döntetlen, Zsirai P.–Mányoki 1:0.

– Nagyon jó, mondhatni fantasztikus győzelmet arattunk a megerősített újonc ellen – fogalmazott Papp Nándor nagykanizsai csapatvezető. – Bodó Norbert továbbra is százszázalékosan teljesít a bajnokságban, míg Zsirai Péter most szerezte meg első sikerét a „nagycsapatnál”.

A Paks 7,5 pontot szerevze verte az újoncot, a kanizsaiak ezért is elégedettek lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!