Sport

2012.11.06. 16:00

Tájfutás: a nappali ob-n is jól szerepeltek a zalai versenyzők

Zalaegerszeg - A Mecsek keleti oldalában Kővágótöttős térségében rendezték meg a tájfutók idei országos nappali egyéni bajnokságát. A rajthoz álló több mint 700 induló között ott voltak a zalai klubok, a Göcsej KTFE, a ZTC és az N. Zalaerdő SE versenyzői is.

Kerkai Attila

A bajnoki hétvége első napján a selejtező futamokat bonyolították le, melynek helyszíne a 2011-es szenior világbajnokság terepe volt. A technikás, sok pontos pályák leküzdését helyenként a nagyobb emelkedők és a sűrűbb bozótosok nehezítették.

Ezen a futamon a legjobbak jutalma az volt, hogy másnapra bekerültek a 24-es A-döntőkbe, ahol is már a magyar bajnokság érmeiért, helyezéseiért küzdhettek. A kellemes őszi időben másnap egy egyszerűbb vonalvezetésű pályán, de fizikális kemény terepen több zalai tájfutó is jól szerepelt. A női elit kategóriában továbbra is jó formában versenyez Novai Éva (ZTC), aki a szülés utáni visszatérését követően idén már a harmadik bajnoki érmét szerezte. Nagyszerű formában technikailag és fizikailag hiba nélkül teljesítette a 9 km-es pályát, melyen az idén minden egyéni számban győztes Szerencsi Ildikó (SZV) mögött a második helyen végzett. Ezzel a teljesítménnyel Éva harmadik egyéni ezüstérmét gyűjtötte be.

A zalaiak ezen a bajnokságon is örülhettek bajnoki címnek. Az F70-es kategóriában, egyéni számban idén már többször dobogós és a váltóban és pontbegyűjtő csapatbajnokságon aranyérmet szerző Bányai Attila (ZTC) ezúttal hibátlanul versenyezve szoros eredménnyel magyar bajnoki címet szerzett. Pontot érő helyen végzett az N14-es kategóriában Porgányi Anna (ZTC).

Jobb zalai eredmények. F16: 14. Porgányi Márk (ZTC), 15. Fekete Ágoston (ZTC), 16. Erdős Márton (ZTC). F18: 15. Nemes Noel (ZTC). F40: 10. Fehér Ferenc (ZTC). N14: 7. Porgányi Anna (ZTC). N18: 9. Vincze Rebeka (Göcsej KTFE), 10. Simon Alexandra (ZTC). N21: 2. Novai Éva (ZTC), 9. Sárecz Éva (ZTC), 14. Bertóti Regina (Göcsej KTFE).


A zalai tájfutók az idei esztendőben is eredményesen szerepeltek a magyar bajnokságokon. Mindez nem újkeletű megállapítás, hiszen az elmúlt években, de most már írhatjuk, hogy másfél évtizedben megélénkült a sportág élete Zalában. Ami örömteli, hogy a Göcsej KTFE versenyzői is egyre jobb eredményeket mutatnak fel, hiszen ez a klub a legfiatalabb a megyében, ugyanis a ZTC és a N. Zalaerdő jóval korábban alakult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!