Sport

2012.11.24. 17:54

A helyzet nehéz, de talán nem reménytelen

Jelen állás szerint a ZTK-FMVas férfi tekecsapata nem lesz ott a nyolc között a Bajnokok Ligájában. Az egerszegiek szombaton az odavágón kis különbséggel, de kikaptak idehaza a német Bambergtől.

Varga Andor

ZTK-FMVas-SKC Victoria Bamberg 3:5 (3537-3577)

A vendégek a találkozó első felében alapozták meg győzelmüket, hiszen ekkor három párból kettőt is megnyertek, valamint összesítésben 38 fás előnyt alakítottak ki. Hazai oldalon az a Fehér Zoltán hozta a pontot, aki a három egerszegi közül épp a legalacsonyabb fát (568) teljesítette, de Farkas (592) és Boanta (584) veresége azzal együtt is csalódás volt, hogy jobb teljesítménnyel szenvedték el.

A második félidőben kisebbfajta csoda kellett volna a zalai fordításhoz, hiszen abban nagyjából egyetértés volt a lelátón, hogy Járfásnak nincs esélye Lupu ellen. A hazai versenyző azonban jól tartotta magát, még belső szettpontot is szerzett, igaz, teljesítményénél (555) ellenfele közel 70 fával jobbat produkált. A ZTK másik két versenyzője, Nemes (599) és Kiss (638) ugyancsak megtett mindent, szállította is a maga pontját, ám az összesített különbséget minden igyekezetük ellenére sem tudták megfordítani.

Kék mezben Boanta Claudiu, ZTK-FMVAS, sárga mezben Weiss Manuel, Bamberg (Fotó: Katona Tibor)

A ZTK tehát egy kiváló ellenféllel szemben nehéz helyzetbe került a BL-ben, de a továbbjutás szempontjából nagyon fontos 24 belső szettpont közül 11,5-et megszerzett, tehát egy esetleges szoros győzelemmel akár fordíthat is idegenben. Két hét múlva kiderül.

Ezek is érdekelhetik